Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Eylül 2016 - 12:24 Yorum: 0

Başkan Çelik’ten norm kadro ve öğretmen ataması açıklaması

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, norm kadrolar güncellenmeden kente gerekli olan öğretmen atamalarının bir an önce yapılması...

Başkan Çelik’ten norm kadro ve öğretmen ataması açıklaması

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, norm kadrolar güncellenmeden kente gerekli olan öğretmen atamalarının bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 19 Eylül 2016 tarihinde yayımladığı genelgeyle norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerini yapmak isteğini, ancak norm kadrolar güncellenmeden söz konusu işlemin uygulanmasının yeni mağduriyetlere neden olabileceğini ifade etti. Bu şekilde yapılacak bir uygulamanın öğretmen ihtiyacı olan eğitim kurumlarının sorunlarına çözüm getirmeyeceğine işaret eden Başkan Çelik, "2016 yılı yaz döneminde uygulanan isteğe bağlı yer değişikliği ve mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerinin yapılmış olması ve bunun yanında çok sayıda terör örgütü mensubu öğretmenin görevden uzaklaştırılması kamu görevinden çıkarılması nedeniyle norm kadro güncellenmesine ihtiyaç duyulduğu aşikardır.

Nitekim Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 26. maddesinde, "Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu yönetmelikte belirlenen norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi halinde, değişikliğe konu olan eğitim kuramlarının norm kadro sayıları bakanlığın uygun gördüğü tarihlerde yeniden belirlenir. Yeni açılan eğitim kurumlan ile yeni derslik/şube açılan veya kapatılan mevcut eğitim kurumlarının norm kadrolan süre aranmaksızın belirlenir. Eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmen norm kadro sayılarının azalması nedeniyle norm kadro fazlası olan yönetici ve öğretmenler hakkında, ilgili atama ve yer değiştirme mevzuatı hükümleri uygulanır" hükmü mevcuttur. Bakanlıkça norm kadro sayılarının yeniden belirlenmesinin önünde hukuki bir engel bulunmamaktadır.

Bu hususta genel merkezimiz, bakanlığa yazılı başvuruda bulunarak, eğitim kurumlarında norm kadro sayılarının güncellenmesini, söz konusu genelgenin güncelleme sonrasında yürürlüğe konulmasını istedik" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber