Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Eylül 2016 - 15:28 Yorum: 0

Başkan Çerçi Manisa’nın kurtuluşunu kutladı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 8 Eylül Manisa'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 94. yıldönümü vesilesiyle bir yazılı mesaj yayınladı.

Başkan Çerçi Manisa’nın kurtuluşunu kutladı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 8 Eylül Manisa'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 94. yıldönümü vesilesiyle bir yazılı mesaj yayınladı. Mesajında, ülke topraklarını terk eden Yunan ordularının Manisa'yı yaktıklarına ve Manisa'nın yüzde 90'ının küle dönüştüğüne değinen Çerçi; Manisa'nın küllerinden yeniden yükseldiğini ve Türkiye ekonomisinin önemli bir can damarı olduğunu vurguladı.

8 Eylül Manisa'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 94. yıldönümü vesilesiyle Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi tarafından yazılı bir mesaj yayınlandı. Mesajında Türk Milletinin bağımsızlığı için verdiği mücadelenin en somut örneklerinden birisinin Manisa'da yaşandığına dikkat çeken Çerçi; "30 Ağustos Büyük Zafer'le başlayan işgalci orduların çekilmesi süreci Manisa ve ilçelerinde de birçok acıya sahne olmuş ancak memleket düşman işgalinden kurtarılmıştır. 5 Eylül'de geri çekilen, savaş hukuku ve onurundan yoksun Yunan askerleri tarafından başlatılan ve tam üç gün süren yangınlarda resmi olmayan tahminlere göre şehrin yüzde 90'ı yok olmuş ve binlerce kişi hayatını kaybetmiştir. 8 Eylül'de Yunan ordularından tamamen temizlenen Manisa günümüze geldiğimizde Ege'nin önemli bir ili haline gelmiştir. Gerek tarım gerekse sanayisiyle Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunan Manisa, o günlerin acısını unutmadan yoluna devam etmektedir. Türk Milleti, söz konusu bağımsızlığı ve vatan bütünlüğü olduğu zaman gözünü karartarak, karşısındaki düşmanına kan kusturmasını hep bilmiştir. 8 Eylül 1922'de, tarihimizdeki nice zaferlerden birisidir ve Kurtuluş Mücadelesi'nin önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Böylesine vatanına ve bayrağına sahip çıkan bir millete sahip olmakla ne kadar övünsek azdır. Bu vesileyle bir kez daha 8 Eylül Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutlarken, o günlerde Kurtuluş Mücadelesi uğruna hayatlarını seve seve veren aziz şehitlerimizin ruhlarını bir kez daha şad ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber