Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 18:13 Yorum: 0

Başkan Çerçi Seçim Vaatlerini Birer Birer Hayata Geçiriyor

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, seçim vaatleri arasında bulunan bir projesini daha hayata geçirdi.

Başkan Çerçi Seçim Vaatlerini Birer Birer Hayata Geçiriyor

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, seçim vaatleri arasında bulunan bir projesini daha hayata geçirdi. Cumhuriyet Mahallesinde yapımı tamamlanan Kültür ve Taziye Evi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Çerçi, "4 mahalleye kültür ve taziye evi sözü verdik. Mehmet Çerçi'yi tanıyan iyi bilir. Ben söz verdim mi tutarım" dedi.

Kasım ayında temeli atılan Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi'nin yapımı tamamlanarak hizmete törenle açıldı. Törene Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 22., 23., 24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından salonda gerçekleştirilen açılış konuşmalarında ilk sözü Cumhuriyet Mahallesi Eşref Yılmaz aldı. Yılmaz, Doğu kültüründe taziye evlerinin önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "En mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Taziye Doğu kültüründe önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye'ye örnek bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

'ÇITAYI YÜKSELTTİ'

Yunusemre Belediyesi'nin her geçen gün daha ileriye gittiğini ve çıtayı yükselttiğini belirten Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ise; "Temelini beraber atmıştık. Kurdelesini kesmek de bize nasip oldu. Eskiden temeli biri atardı açılışı başkası yapardı. Çünkü iş bitmezdi. Fakat Yunusemre Belediyesi her geçen gün çıtayı biraz daha yukarıya çıkararak, kendi işini zora sokuyor. Bundan sonra yaptığı bundan daha güzel olmak zorunda. Biz Yunusemre Belediyemizin hep daha iyiyi yapacağına inanıyoruz. Buraya gelirken beklentilerim çok yüksek değildi. Gördüğüm manzara beni şaşırttı ve hayranlık uyandırdı. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

'YUNUSEMRE'DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR'

Büyükşehir Kanunu'nun mimarı olan AK Parti eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, ilçeye verilen ismin gereğinin mevcut yönetim tarafından layığıyla yerine getirtildiğini belirterek, "Kültür ve Taziye evinin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere, hayırsever kardeşlerimize, belediye personelimize ve Cumhuriyet Mahallemizin sakinlerine teşekkür ediyorum. Burası acıların ve mutlulukların paylaşılacağı bir salon. Nezih bir salon. Kanunu yazarken bu ilçenin adını Yunusemre yazmıştım. Bu ismi yazdıktan sonra yaşananları görünce çok mutlu oluyorum" şeklinde konuştu.

BÜYÜK PROJELER YOLDA

Verilen sözlerin tutulması ve Yunusemre ilçesini marka şehir haline getirmek için mesai mefhumu gözetmediklerini ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Seçimden önce çok değişik projeler konuştuk. Belediyeciliğin rutin işleri dışında sosyal projelere imza atacağımızı söyledik. Sizler de bize inandınız ve destek verdiniz. Sizlerin desteğiyle geldik ve harıl harıl çalışıyoruz. Olmayan bir sistemi kurduk. Şimdi de büyük projelere doğru gidiyoruz. Kolay olmuyor bu işler. Önümüze engeller çıkıyor ve çıkarılıyor. Meclis üyelerimiz, müdürlerimiz, daire amirlerimizle beraber gece yarılarına kadar çalışarak, çok önemli işleri başardık" dedi.

SIRADA ATATÜRK MAHALLESİ VAR

Yapılan Taziye Evi için önüne birçok proje geldiğini ve bu projeleri kabul etmediğini, bu sebeple de tamamlanmasının uzun sürdüğünü ifade eden Çerçi, "Altı ay evvel taziye evinin sözümüz olduğunu söyledik. Şu anda düşündüğümüz 4 tane önemli mahalle var. İleride bu sayı artabilir. Bir yerden başlayalım dedik. Ancak proje güzel ve özel olmalıydı. Kolay kolay beğenmiyorum. Mimar arkadaşlarımız projeleri çizip getiriyorlar. Ben beğenmiyorum bir daha çiziyorlar. İşler o yüzden uzuyor. Taziye kültürü imrendiğimiz bir kültürdür. Ege'de çok fazla yok. Bu güzel kültürü güzel mekanlarda yapabilelim, insanlarımıza bu güzellikleri sunalım ve insanımızı çadırlardan kurtaralım istedik. 15 güne kadar ikinci taziye evimizi de Atatürk Mahallesinde açacağız. Spil Mahallesi için de Taziye Evi'nin projesi bitti ve ihalesi yapıldı. Bir aya kadar Spil'e de başlayacağız. En sonuncusu ise Fevzi Çakmak Mahallesi. Orada da yer arayışımız var. Fevzi Çakmak Mahallesi'ne de Taziye Evi kazandıracağız. Şimdi söz veriyorum. Seneye bütün Taziye Evleri'ni tamamlamış olacağız. Mehmet Çerçi'yi tanıyan iyi bilir. Ben söz verdim mi tutarım" dedi.

YALNIZCA TAZİYELER KABUL EDİLMEYECEK

Açılışı yapılan mekanın sadece taziye amaçlı değil, maneviyata hizmet eden her türlü etkinlikte de kullanılabileceğini ifade eden Başkan Çerçi, "Taziye çadırları 150 civarında kişi alıyorken, burada şu anda 450-500 kişi var. Suyu, elektriği ve birçok ihtiyaçların karşılanacağı altyapı mevcut. Benim insanın çadırlara layık değil. Biz yaptığımız her eserde geçmişimizden izler bırakmalıyız. Burayı da kendi geçmişimize uygun hale getirmek için çok mesai yaptık. Burası manevi hizmetlerde kullanılacak bir yer. Kültür ismi o sebeple var. Burada taziyeler kabul edilecek. Komşu mahalleler de burayı kullanacak. Burası kamu hizmeti veriyor. Ne kadar çok hizmet verirse, o kadar hayırlı olur. Mesele bizim Meclis salonumuz herkese açık. Herkese açık davette bulundum ve gelin burayı kullanın dedim. Burada taziye dışında mevlid hayırları da yapılacak. 52'si, sene-i devriyesi gibi manevi hizmetlerde kullanılabilir. Burada emeği ve hakkı geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Açılışların ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

Başkan Çerçi Seçim Vaatlerini Birer Birer Hayata Geçiriyor

Başkan Çerçi Seçim Vaatlerini Birer Birer Hayata Geçiriyor

Başkan Çerçi Seçim Vaatlerini Birer Birer Hayata Geçiriyor

Başkan Çerçi Seçim Vaatlerini Birer Birer Hayata Geçiriyor

Başkan Çerçi Seçim Vaatlerini Birer Birer Hayata Geçiriyor

Başkan Çerçi Seçim Vaatlerini Birer Birer Hayata Geçiriyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber