Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 15 Ekim 2017 - 16:58 Yorum: 0

Başkan Çerçioğlu tarihi Kavaklı köy pazarını açtı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bölge halkına ek gelir sağlamayı hedefleyen köy pazarlarının bir yenisini Sultanhisar ilçesinin...

Başkan Çerçioğlu tarihi Kavaklı köy pazarını açtı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bölge halkına ek gelir sağlamayı hedefleyen köy pazarlarının bir yenisini Sultanhisar ilçesinin tarihi Kavaklı Mahallesinde açtı.

Arapapıştı ve Çakırbeyli köy pazarlarının başarıyla hayata geçirilmesiyle devam edilen "Köy Pazarları" projesi kapsamında "Tarihi Kavaklı Köy Pazarı" Topuklu Efe tarafından açıldı.

Her fırsatta kalkınmanın kırsaldan başlaması gerektiğini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla hayata geçirilen köy pazarlarının üçüncüsü Tarihi Kavaklı Köy Pazarında, vatandaşlar gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecek.

"Bahçeden sofranıza" sloganıyla gerçekleşen Kavaklı Köy Pazarı açılışına, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Kavaklı Mahalle Muhtarı İbrahim Karacasulu, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kavaklı'da kadınlar tarafından karşılanan Çerçioğlu, pazarcı esnafını dolaşarak onlarla sohbet etti. Ayrıca Topuklu Efe elleriyle börek açtı, Pazar alışverişi yaptı.

Yerel tarım projelerine ve yerel ürünlere verdiği önemle gündemden düşmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Köy Pazarları" projesinin amacının yerel ürünlere sahip çıkmak, çiftçiye destek olmak ve sağlıklı ürünleri vatandaşa ulaştırmak olduğunu söyledi.

Çerçioğlu herkesi Kavaklı Köy Pazarına davet ederek, "Bu civardaki üreticilerimiz köylülerimizden oluşmakta. Gördüğünüz gibi aynı Çakırbeyli'deki gibi çoğunluğu kadınlarımız. Kazançlarıyla kız çocuklarını, torunlarını okutacaklar. Buranın doğası, havası muhteşem. Mutlaka bu mahallemizde, dolaşın. Pazardan yapacağınız alışverişlerle de eğitime katkı verin. Vatandaşlarımız bu köyümüze gelsinler, alışverişlerini buradan yapsınlar. Hem çiftçi kazanıyor hem de Aydın " diye konuştu. Kavaklı Köy pazarı her pazar kurularak, vatandaşların rahatlıkla alışveriş yapması sağlanacak.

Başkan Çerçioğlu tarihi Kavaklı köy pazarını açtı

Başkan Çerçioğlu tarihi Kavaklı köy pazarını açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber