Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2016 - 14:08 Yorum: 0

Başkan Çetin’den gazilere ziyaret

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Adana Şehit Aileleri...

Başkan Çetin’den gazilere ziyaret

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Adana Şehit Aileleri Malülleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.

Şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelerek sohbet eden Başkan Çetin, Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verilişinin yıl dönümü olan "19 Eylül Gaziler Günü'nde birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çetin, "Ülkemizin içinde bulunduğu çatışma ortamından kurtulup, barış ve kardeşlik içinde yaşamamız tek temennimiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin bugün huzur içinde yaşamasını, vatan uğruna canını vermekten kaçınmayan, şehit ve gazilere borçlu olduğunu vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türk milletinin tüm dünyaya örnek olmuş bir millet olduğunu belirtti. Çetin, "19 Eylül tarihinin milletimiz için önemi büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Savaşı'nda gösterdiği olağanüstü gayretleri ve cephedeki üstün başarıları nedeniyle, 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Mareşal ve Gazilik" unvanıyla onurlandırılmıştır. O tarihten bugüne sayısız şehit ve gazi veren milletimiz, 19 Eylül'de vefa borcunu bir nebze de olsa ödeyebilmek için bu günü "Gaziler Günü" olarak kutlamaktadır. Bu şeref dolu günde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve millet uğruna gözlerini kırpmadan şehitlerimizi ve canını siper etmiş tüm gazilerimizi şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Şehit yakınları ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Başkan Çetin, "Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, şehit yakınlarımız ve gazilerimizin yanında olacağız" diye konuştu.

Başkan Çetin’den gazilere ziyaret

Başkan Çetin’den gazilere ziyaret

Başkan Çetin’den gazilere ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber