Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Eylül 2016 - 09:18 Yorum: 0

Başkan Çolakbayrakdar’dan Vergi Çağrısı

Milyonlarca mükellefin beklediği vergi affı ve borç yapılandırmaya ilişkin yasa resmi gazetede yayımlandı.

Başkan Çolakbayrakdar’dan Vergi Çağrısı

Milyonlarca mükellefin beklediği vergi affı ve borç yapılandırmaya ilişkin yasa resmi gazetede yayımlandı. Mükelleflere müjde niteliği taşıyan yasaya ilişkin Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'dan bir açıklama geldi. Başkan Çolakbayrakdar, kanunun onaylanmasıyla büyük kolaylıklar sunulan mükelleflerden bu fırsatı kaçırmamalarını istedi.

Ödemeleri belediyelerde yapılan emlak, ilan- reklam, çevre temizlik ve eğlence vergisi borcu olanlar için de büyük bir fırsat olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Tüm Vergi borçları için uygulamaya konulan yasadaki yapılandırma kanunu kapsamında taksitle ve daha az tutarla ödeme imkanı sunuldu. Yasayla geçmişten gelen vergi borcu cezası kaldırıldı. Gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçildi ve bunun yerine Yurtiçi ÜFE oranıyla ilave tutar konuldu. Böylece ödeme tutarı azaltılmış oldu." İfadelerini kullanarak vatandaşları bilgilendirdi.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini "Devletimiz bu kanunla vatandaşlarımızın yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Şimdi sıra mükelleflerimizde. Bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyor, ödedikleri verginin hizmet olarak geri döndüğünü hatırlatıyor ve tüm vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum" diyerek noktaladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber