Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2016 - 21:38 Yorum: 0

Başkan Demir: “Bir insanın büyüklüğünü anlamak için düşmanlarına bakın”

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sultan 2. Abdülhamid Han'dan Günümüze Armağan; Siyaset ve Dış Politika" konulu panele katıldı.

Başkan Demir: “Bir insanın büyüklüğünü anlamak için düşmanlarına bakın”

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sultan 2. Abdülhamid Han'dan Günümüze Armağan; Siyaset ve Dış Politika" konulu panele katıldı. Başkan Demir, Sultan 2. Abdülhamid Han hakkında, "Bir insanın büyüklüğünü anlamak için düşmanlarına bakın derler. Bu aslında bir insanın büyüklüğü için yeterlidir" dedi.

Yıldız Sarayı Vakfı tarafından "Sultan 2. Abdülhamid Han'dan Günümüze Armağan; Siyaset ve Dış Politika" konulu panel düzenlendi. Yıldız Şale Köşk'ü konferans salonunda düzenlenen panele, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Milletvekili Nurettin Nebati, Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, tarihçiler ve davetliler katıldı.

Panel öncesi bir konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sultan 2. Abdülhamid'in tahta geçtiği döneme bir bakış atacak olursak emperyalist savaşların ciddi artış gösterdiği, her birinin daha fazlasına sahip olmak için fabrikalar ürettiği bir dönemde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bir insanın büyüklüğünü anlamak için düşmanlarına bakın derler. Bu aslında bir insanın büyüklüğü için yeterlidir. Bu geçmişte de gelecekte de geçerlidir. Hatta Abdülhamid'in yaşadığı dönemle bizim yaşadığımız dönemi mukayese ettiğimizde İbn-i Haldun'un "Geçmiş geleceğe, suyun suya benzediği kadar benzer" der. Yani zaman geçiyorsa olsa bile kaderimiz olan bu coğrafyada yaşadığımız müddetçe geçmişte ecdadımızın karşıladığı tüm bu sorunların üzerinden şüphesiz hakkında bu problemleri bizim de yaşadığımızı ve yaşayacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

"Dış siyasetini taarruz ve fetih anlayışı üzerine değil, müdafaa, mevcut-u muhafaza ve denge anlayışı üzerine inşa etmiştir"

Başkan Demir, "Sultan 2. Abdülhamid Han Osmanlının çöküş sürecini adeta omuz vererek durdurmaya çalışmıştır. Politikalarında askeri güçlerini ve siyasi dehasını ön plana çıkartmış, siyasi alanını usta bir satranç oyuncusu gibi kullanmayı başarmıştır. Sultan 2. Abdülhamid Han, yürüttüğü çok politikalı analitik dış politikayı anlayabilmek için içinde bulunduğu dönemin sorunlarını en iyi anlamak gerekir diye düşünüyorum. Üstat Necip Fazıl, "Sultan 2. Abdülhamid'i anlamak her şeyi anlamaktır "demiştir. Sultan 2. Abdülhamid'in "ecdadımız otağını sırtlanların ve çakalların güzergahına kurmuştur'sözü bile bizim için bir çok fazla özellikle 15 Temmuz'da büyük mesajları ilettiğini düşünüyorum. O dış siyasetini taarruz ve fetih anlayışı üzerine değil, müdafaa, mevcudu muhafaza ve denge anlayışı üzerine inşa etmiştir. Kurtlar sofrasında böylesine ayakta durmanın çabasının ne kadar zor olduğunu ancak bu vizyoner bakış açısıyla mümkün olabileceğini biliyoruz. Bir Fransız akademisyen, "Sizin bu Sultanınız var ya bastonunun ucunu Akdeniz'e sokuyor ama Karadeniz bulanıyor" diyerek onun ne büyük stratejik zekaya sahip olduğunu belirtiyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber