Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Haziran 2016 - 13:23 Yorum: 0

Başkan Dere, Bakan Avcı’ya Dosya Sundu

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya AESOB Başkanı Adlıhan Dere esnafın sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu.

Başkan Dere, Bakan Avcı’ya Dosya Sundu

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya AESOB Başkanı Adlıhan Dere esnafın sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Concorde Hotel'de, Antalya'da turizm sektörü temsilcileri ve firmalarının yöneticileriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirmişti. AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, Sena Nur Çelik, Atay Uslu, İbrahim Aydın, Hüseyin Samani, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman'nda katıldı toplantıda, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, toplantıda Bakan Avcı'ya Antalya Turizm esnafının sorunları ve beklentilerini içeren bir dosya sundu.

Başkan Adlıhan Dere, Antalya ve ilçeleri toplamında AESOB'a kayıtlı 75 bine yakın esnaf ve sanatkar bulunduğunu belirterek, "Bizler nisan ayı içerisinde önceki turizm bakanımızla toplantı yapıp kendisine de sorunları aktarmıştık. Antalya esnafımız son 20 yılın en kötü sezonunu yaşıyor. İlk başta Kemerde'ki esnafımız eylem yaptı. Esnafımızın eylemleri Alanya'da devam etti en son da Belek'de esnaflar hem kontak kapatma hem de kepenk kapatma eylemleri yaptı. Bu eylemler turizm olmadığı bir dönemde eylem yapmanın doğru olmadığını düşünsek de esnafta arayış içerisinde. Kalıcı çözümler üretilmesi gerek."

Antalya'nın yaşadığı kriz nedeniyle afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepleri de değerlendiren Bakan Avcı, "Afet tabirini kullanmak doğru değil. Afet tabiri hoş bir tabir değil. Güzel olacak. Antalya çok kısa zamanda toparlayacak. Çok kısa zamanda göreceksiniz toparlayacağız inşallah ve daha da güçlenerek çıkacağız bu krizden. Antalya bundan çok şey kazanarak çıkacak. Şimdi kaybediyor gibi görünüyoruz, ama yok, daha sonra bundan kazançlı çıkacağız" diye konuştu.

Başkan Dere, Bakan Avcı’ya Dosya Sundu

Başkan Dere, Bakan Avcı’ya Dosya Sundu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber