Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 10:23 Yorum: 0

Başkan Doğan’dan Kanaat Liderlerine Davet

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla herkesi, Cumhurbaşkanının gerçekleştireceği...

Başkan Doğan’dan Kanaat Liderlerine Davet

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla herkesi, Cumhurbaşkanının gerçekleştireceği 7. Açılış Bayramına davet etti.

Cumhuriyet Parkı'ndaki kafede gerçekleşen kahvaltı organizasyonuna yüze yakın sivil toplum kuruluşunun başkanı katıldı. Kahvaltı öncesi misafirlerine teker teker hoş geldin diyen Başkan Doğan yaptığı konuşmada, "Çağdaş belediyecilik kavramını kendisine ilke edinmiş bir belediye olarak, sizlerden fikir ve destek almaya özellikle önem veriyoruz" dedi.

Tüm İzmit halkını 13 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Açılış Bayramı'na davet eden Başkan Doğan, "2 yıldır gerçekleştirilen hizmetlerin açılışlarını toplu olarak gerçekleştirecek. Ortaya çıkan çalışmalarda başta hükümetimizin, Büyükşehir Belediyemizin, biz ilçe belediyelerin alın terleri var. Sizler de bu başarılı çalışmaların hayata geçmesinde dolaylı olarak katkı sağlamış oluyorsunuz. Açılış bayramımızda sizleri de aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında İzmit Belediyesi'nin hizmet anlayışına da değinen Doğan, "Kuruşu ziyan etmeden zamanın da bir değer olduğunun bilincinde olan bir belediye olarak, az kaynakla, kısa zamanda çok iş yapmanın gayretindeyiz. 5 belediyenin birleşmesiyle 69 milyon olarak devraldığımız belediye bütçemizi 180 milyona çıkardık. Bizim düzeyimizdeki belediyelerin bütçesi 250 milyondur. Biz de bu bütçeye ulaşma çabasındayız. Bu bütçeye ulaşırken malınıza sahip çıktık ve paranızı iyi yönettik" şeklinde konuştu.

Son günlerde belediye ve şehrin tamamını etkileyecek iki proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Doğan, "Bunlardan ilki hepinizde bildiğiniz MİA Projesi. Daha önce yapılan itirazlar sebebiyle iptal olan bu projeyi Büyükşehir Belediyemiz bize devretti. Artık biz yürütüyoruz. İnşallah önümüzde ki ay bu önemli proje hayata geçecek. 450 hektarlık bir alanda yeni bir İzmit kurulacak. Konutları, iş merkezleri, rezidansları, otelleri ile 100 bin kişinin yaşayacağı, 10 binlerce kişinin de istihdam edileceği bir alan olacak. Şehrin ticari hayatında büyük bir yeri olan Türkiye'de tanınan, örnek alınan bir çalışma olacak. MİA projesiyle birlikte Cedit bölgesinde de ciddi bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Bu kentsel dönüşüm çalışmasında şehirdeki diğer dönüşüm çalışmalarından farklı. Bu bölge riskli alan ilan edildiğinden Ankara'yla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla yürüttüğümüz bir çalışma. Tabi ki bu çalışmayı Büyükşehir Belediyemizin görüşleri doğrultusunda yürütüyoruz. Ama olayın şekillenmesi açısından tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın planlamaları, bizim de buradaki çalışmalarımızla proje şekillenecektir" ifadelerini kullandı.

Şehrin merkezi konumunda olan Cedit'te 122 dönümlük bir alanda kentsel dönüşüm yapmanın zorluğundan bahseden Başkan Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gerçekten çok zor bir iş. İzmit Belediyesi olarak, Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan olarak kabul edilen bölgede herkesi memnun ederek süreci tamamlayacağız. Bu süreç, içerisinde kira yardımlarının da yapılacağı, vatandaşları mağdur etmeden ilerleyen bir dönüşüm süreci olacak. Şuanda bizim adımıza bir profesyonel firma bölgedeki tüm evlerin tabiri caizse röntgenini çekiyor. Bu hafta sonu bölgede ofisimizi açacağız. Bu süreç vatandaşla konuşulan bir süreç değil, tespitlerin yapıldığı bir süreç. Biz, dersimize iyi çalışarak, vatandaşımızın gönlünü alarak güle oynaya, davulla zurnayla kentsel dönüşüm yapmayı planlıyoruz. Bu dönüşüm projemizi hedeflediğimiz gibi tamamlayabilirsek, tüm şehirde örnek alınacaktır. Böylelikle şehrin silüetinin değişmesi sağlanacak."

Başkan Doğan’dan Kanaat Liderlerine Davet

Başkan Doğan’dan Kanaat Liderlerine Davet

Başkan Doğan’dan Kanaat Liderlerine Davet

Başkan Doğan’dan Kanaat Liderlerine Davet

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber