Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Şubat 2021 - 00:13 Yorum: 0

Başkan Ercengiz: "Salda Gölü’ndeki çekilmeyi gözlerimizle gördük, önlem almak zorundayız"

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü'ne ilişkin, "Salda Gölü ve diğer doğal güzelliklerimiz bizim için çok...

Başkan Ercengiz: 'Salda Gölü’ndeki çekilmeyi gözlerimizle gördük, önlem almak zorundayız'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü'ne ilişkin, "Salda Gölü ve diğer doğal güzelliklerimiz bizim için çok kıymetli. Göldeki çekilmeyi gözlerimizle gördük, önlem almak zorundayız" dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek ve İl Genel Meclis Üyesi Nurettin Korkmaz ile birlikte Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü'nü gezdi. Göldeki çekilmeyi inceleyen Başkan Ercengiz, vatandaşların su kullanımına dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Yağışların az olması nedeniyle çekilmeler meydana gelen Salda Gölü ile alakalı tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Başkan Ercengiz, taban sularının göle kavuşması için elinden geleni yapacağını söyledi. Ercengiz, "Bugün Yeşilova ilçemizdeyiz. Geçtiğimiz günlerin ana gündem maddelerinde birisi de Salda Gölü'ndeki çekilme idi. Bugün başkanımızı ziyaret ederken Salda Gölü'nü de görmeden gitmek istemedik. Mevsimsel kuraklığın artmış olması bu yıl kar yağışının bugün itibariyle istediğimiz oranda olmaması özellikle taban suyu ile beslenen Salda Gölü'müzün bu yıl bir miktar çekilmesine sebep olmuş gibi gözüküyor. Bu bizim için endişe vericidir. Suyumuzu her fırsatta daha iktisatlı daha doğru kullanmamız gerektiğini gösterir" diyerek bölgedeki suların göle kavuşması için yapılacak adımları dikkatle takip edeceğini ifade etti.

"Önlem almak zorundayız"

Salda Gölü ve diğer doğal güzelliklerin önemli olduğunu dile getiren Ercengiz, "Göldeki çekilmeyi gözlerimizle gördük, üzülüyoruz onun için de önlem almak zorundayız. Tabi ki yağmurun yağmasına ve karın yağmasına etki etme şansımız yok, ama biraz önce ifade ettiğim gibi göle kavuşan yüzey sularının ve taban sularının göle kavuşmasın da elimizden geleni yapmak zorundayız" diye konuştu. Başkan Ercengiz daha sonra Beyaz Adalar'daki esnafa hayırlı işler diledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber