Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 12:08 Yorum: 0

Başkan Ercik: "Muhtarlar demokrasinin özüdür"

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, muhtarlık makamının demokrasinin özü olduğunu ifade ederek, "Muhtarlarımıza çok büyük önem vermekteyiz, onlar...

Başkan Ercik: 'Muhtarlar demokrasinin özüdür'

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, muhtarlık makamının demokrasinin özü olduğunu ifade ederek, "Muhtarlarımıza çok büyük önem vermekteyiz, onlar bizim gözümüz, kulağımız. Sorunları, istekleri en iyi bilen onlardır. Sorumlulukları altında bulunan mahallelerde muhtarlar "devlettir', Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisidir" dedi.

Muhtarlar Günü'nü yayınladığı mesajla kutlayan Ercik, muhtarların kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğuna dikkat çeken Ercik, "Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 13 Ağustos'ta muhtarlarla yaptığı toplantıda gündeme taşıdığı konu, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Türkiye'de 19 Ekim günü Muhtarlar Günü olarak ilan edilmişti. Demokrasiyi bir çeşme olarak değerlendirirsek, bu çeşmeleri suyla besleyen muhtarlar diyebiliriz. Bu anlamda muhtarlarımız yerel yönetimler anlamında bizim nezdimizde çok kıymetlidir. Demokrasi yerelde başlar, yerelde temsiliyet güçlü ise ülke demokraside o kadar güçlü olur. Biz muhtarlarımıza her zaman önem verdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da 19 Ekim'i "Muhtarlar Günü" olarak ilan etmesinin altında da bu makama verdiğimiz değerin önemi yatar" ifadelerini kullandı.

19 Ekim 1829 günü kurulup çalışmaya başlayan muhtarlık teşkilatında görev alan muhtarların demokrasinin özü olduğunu vurgulayan Ercik, şunları kaydetti:

"Muhtarlık sistemi, 1854'te hayata geçirilmiş olan belediyecilikten bile eski, köklü bir sistemdir. Mevcut yönetim sistemimiz içerisinde muhtarlıklar, yerel yönetimlerin çok önemli bir parçasıdır. Çünkü muhtarlarımız yerel yönetimlerin en alt birimi olmaları hasebiyle aziz halkımıza çok yakın olup, onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler. Elektrik, su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarından düğün ve cenazeye kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşın taleplerinin birinci muhatabı olan muhtarlarımız, 50 binin üzerinde mevcudu olan devasa bir hizmet ordusudur. Sorumlulukları altında bulunan mahallelerde muhtarlar "devlettir', Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisidir. Dolayısıyla devleti temsil etmekte olan muhtarlarımız, görev ciddiyetlerini daima en üst seviyede tutmak, halkla çok daha alakalı olmak, halkın sorun ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili mercilere iletmek durumundadır. Muhtarlarımız, demokrasinin temel taşı olduklarını, devlet-vatandaş arasındaki köprüyü oluşturduklarını hiçbir zaman unutmamalıdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber