Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 15:23 Yorum: 0

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde ulaşımın daha rahat, konforlu ve geniş kapsamlı olması için başlattığı toplu ulaşımda dönüşüm çalışması...

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde ulaşımın daha rahat, konforlu ve geniş kapsamlı olması için başlattığı toplu ulaşımda dönüşüm çalışması Akhisar'da da tamamlandı. Bu kapsamda Akhisar'ın yeni ulaşım araçlarının anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar'a kalan 2,5 yıllık hizmet süresi içerisinde en güzel hizmetleri kazandıracaklarını ve ilçede başlattıkları değişimin artarak devam edeceğini söyledi.

Akhisar ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ile araç sahipleri ve kooperatiflerin görüşleri doğrultusunda tamamlanan toplu ulaşımda dönüşüm kapsamında, ilçenin ulaşım filosunda yenilenen 76 aracın anahtar teslimi, törenle gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir ve MASKİ'de görev yapan daire başkanları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, toplu ulaşım araç kooperatif başkanları, Akhisar Şoförler Odası Başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanına vatandaşları selamlayarak gelen Başkan Ergün, çiçeklerle karşılandı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Akhisar Seyahat Firması adına Şahin Sevinç yaptı. Akhisar Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fethi Tunç ve Karsan Pazarlama Türkiye Müdürü Kaan Erkırtay'ın da konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede yaptığı çalışmalar ve toplu ulaşımda dönüşümün içeriği hakkında bilgiler verdi. Sözlerine hain terör saldırılarını lanetleyerek ve şehitlerimizi anarak başlayan Başkan Ergün, "Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Ne acı ki, hemen hemen her gün gencecik fidanlarımızın şehit haberlerini alır hale geldik. İki hafta önce Şırnak, geçtiğimiz Pazar günü Hakkari, hemen ertesi gün Silvan'dan acı haberler geldi. Bu acı haberler içinde iki tanesi de Manisa'mızı adeta yakıp kavurdu. Salihli ve Alaşehirli iki evladımızı yüreklerimize gömdük. Onların nezdinde tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ciğersiz, alçak iç ve dış hainler bilsin ki, bu ülke çok güçlü bir ülkedir. Bu hain saldırılar karşısında milletimiz daha çok bir oluyor, birlik oluyor. Vatanımızı bölmeye gücünüz yetmeyecek. Ne mutlu Türküm diyene diye haykıran büyük Türk milletini hangi güç durdurabilir? Şehitler ölmez, vatan bölünmez Allah'ın izniyle" dedi.

"Modern, konforlu, engelli taşınmasına uygun araçlar"

Akhisar'da 76 yeni toplu ulaşım aracının hizmete başladığını belirten Başkan Ergün, "Akhisar'ımızın şehir içinde 6 hat bulunuyor ve bu hatlarda toplamda 32 araçla toplu taşıma hizmeti veriliyordu. Manisa Ulaşım Ana Planı çalışmalarımız kapsamında önerilen 32 aracın 24 tanesi 6 metrelik, 8 tanesi ise 8-8.50 metrelik olmasıydı. Ancak, burada şoför kardeşlerimizin ve işletmecilerimizin talebini de dikkate alarak, önerilen 32 aracın tamamını 8-8.50 metrelik engelli erişimine uygun alçak tabanlı araçlara dönüştürülmesine karar verdik. Bu, ilçe merkezi için. Bir de büyükşehirle birlikte mahalleye dönen köylerimiz arasında hizmet veren araçlar vardı. Mahallelerimiz arasında 106 araç hizmet veriyordu. Bunların yeni, engelli ulaşımına uygun, modern ve konforlu 42 araca dönüştürülmesini sağladık" diye konuştu.

İki seyahat firması Akhisar Seyahat adı altında birleşti

Mahalle güzergahlarının Akhisar-Akselendi, Akhisar-Arabacıbozköy, Akhisar-Beyoba, Akhisar-Dereköy-Erdelli-Sindelli, Akhisar-Kayalıoğlu-Kapaklı, Akhisar-Mecidiye, Akhisar-Süleymanlı ve Akhisar-Zeytinliova olarak 8 güzergah şeklinde düzenlendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Tabi bu dönüşüm çerçevesinde güzel bir birlikteliğin de öncüsü olduk. Akhisar-Manisa ve Akhisar-İzmir güzergahlarında çalışmakta olan 48 araçlı Akhisar Seyahat firmasıyla 15 araçla hizmet veren Akhisar Birlik Kooperatifi'ni dönüşüm kapsamında Akhisar Seyahat firması adı altında birleştirilmesini sağladık. Böylece kırk yıldır devam eden yolcu kapma tartışmaları sona ermiş olacak, firma arabaları daha kaliteli ve konforlu hale getirilerek vatandaşlarımızın Manisa il merkezine daha rahat yolculuk yapmaları sağlanmış olacak. Tabi firma da birleşme sonucu inşallah daha da büyüyerek şehirlerarası otobüs firmasına dönüşerek, Türkiye'nin bütün şehirlerine seferler yapması sağlanacaktır" dedi.

Yaşlı ve engellilere özel sefer

Akhisar ziyaretinde engellilere söz verdiğini ve bu sözü tuttuğunu da belirten Başkan Ergün, "Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Başımızın tacı 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın Manisa'ya ücretsiz gelebilmeleri için Büyükşehir olarak sabah-öğle ve akşam olmak üzere 12 metrelik aracımızla günde 3 sefer düzenleyerek, bu vatandaşlarımıza toplu taşıma hizmeti veriyoruz. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak; Akhisar-Saruhanlı-Manisa, Akhisar-İsaca, Akhisar-Yaykın, Akhisar-Kemiklidere, Akhisar-Çamönü, Akhisar-Akkocalı, Akhisar-Kayalıoğlu-Kapaklı, Akhisar-Dağdere, Zeytinliova-Akhisar-Göcek, Akhisar-Hanpaşa ve Seğirdim-Akhisar-Yatağan olmak üzere 11 güzergahta, 13 araç ile toplu taşıma hizmeti veriyoruz" dedi.

Üreticiye önemli destek

Akhisar'da hayata geçirdikleri ve planladıkları proje ve çalışmalar hakkında bilgiler de veren Başkan Ergün, şunları söyledi; "Bu programımızın hemen öncesinde Gıda Bankamızın sembolik açılışını yaptık. Yoksulun yanında, onların yalnız olmadıklarını göstermek için bu önemli projemizi 17 ilçemizde de hayata geçirdik. Programımızın ardından kırsal kalkınmayla ilgili zeytin diyarı Akhisar'ımızda zeytin üreticisi kardeşlerimize plastik kasa dağıtımı gerçekleştireceğiz. Adını söylerken belki de küçük bir şeymiş gibi gelebilir. Ancak zeytin ve zeytinyağında en önemli kalite kayıplarının hasat aşamasında yaşanan hatalardan kaynaklandığını tespit ettik. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızca yapılan çalışmalarda özellikle küfeler, jüt veya naylon çuvallar aracılığıyla yapılan hasadın zeytin tanesini hırpaladığı, ezdiği ve mikrobik faaliyeti hızlandırdığını ortaya çıkardık. Bunun da üreticimizin ürününü satarken zarar ettiği anlamına geldiğini gördük. Bundan hareketle Büyükşehir Belediyesi olarak, zeytin hasadında yaşanan kalite kayıp nedenlerinin başında gelen çuval kullanımının yerini kasa kullanımının alması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Bu projeye, Manisa'mızda zeytin üretiminin yüzde 75'lik kısmının yapıldığı Akhisar, Saruhanlı, Kırkağaç ve Soma ilçelerimizi dahil ettik. Bugün Akhisar'ımızda 1000 üreticimize 43 bin 320 lira tutarında toplam 6 bin adet plastik kasa dağıtımı gerçekleştireceğiz. Üreticimizin gelirinin artması, ürünlerinden en üst düzeyde verim alması için bu gibi projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun."

"Yıllardır hizmet bekleyen mahallelerimiz vardı"

Mayıs ayından beri Manisa'nın 17 ilçesinde hummalı bir asfalt programı ve çalışması yaptıklarını anlatan Başkan Ergün, "Akhisar'ımızda da Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alanında bulunan 30'un üzerinde yolda sıcak asfaltından sathi kaplamasına kadar ve yol yapımına kadar önemli çalışmaların içinde yer aldık. Kendi şantiyemizde ürettiğimiz asfaltın yanında ihalesi yapılan çalışmalarla birlikte 208 kilometrenin üzerinde asfaltlama çalışması yaptık. Ayrıca 81 bin 107 metrekare parke taşı, 17 bin 122 metre bordür ve 2 bin 467 metre de oluk yapıldı. Ring yolunda 50 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldı. Akhisar'a 6 kilometre uzaklıktaki Pınarcık Mahalle yoluna ve 10 kilometre uzaklıktaki Sarıçalı Mahallemizin mezarlık yoluna 2 bin metrekare taş döşendi. Sözünü verdiğimiz Çağlak Yolu'na 10 kilometre sıcak, 20 kilometre de sathi kaplama olmak üzere 30 kilometrelik asfalt yaptık. Harmandalı ile Pınarcık Mahallelerimizi birbirine bağlayan yolda 2,5 kilometre ve Dereköy ile Mecidiye arasındaki yolda da 7 kilometrelik asfalt çalışması yaptık. Bunları özellikle belirtiyorum. Çünkü 50 yıldır asfalt bekleyen Ballıca Mahallemiz vardı. 65 yıldır asfalt bekleyen Dereköy Mahallemiz vardı. Bu kadar hizmet bekleyen mahalle varken, elbette hiçbir şey yapmamak olmazdı. Söz verdik, yaptık. Vatandaşlarımız kazasız, belasız, güle güle kullansınlar" diye konuştu.

Mahalleler içme suyuna kavuşuyor

MASKİ Genel Müdürlüğü'nce ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler de veren Başkan Ergün, "Gözle görünmeyen ama oldukça önem taşıyan MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü altyapı çalışmaları var. Onları da başlıklar halinde geçecek olursak; 95 Mahalle İçme Suyu Projesi kapsamında: Hacıosmanlar Mahallesinde 5950 metre İçme Suyu şebeke hattı yenilenmesi, Kızlaralanı Mahallesinde 4104 metre İçme Suyu terfi hattı yapılması ve 5150 metre içme suyu şebeke hattı yenilenmesi, Kobaşdere Mahallesinde 1130 metre İçme Suyu şebeke hattı yenilenmesi, Sazoba Mahallesinde 9150 metre İçme Suyu şebeke hattı yenilenmesi, Sırtköy Mahallesinde 905 metre İçme Suyu şebeke hattı yenilenmesi çalışmaları kısa süre içinde başlayacak" dedi.

İçme suyu depolarının yenilenmesi çalışmaları kapsamında Hacıosmanlar, İsacalı, Sarıçalı, Taşçılar, Aşağıdolma, Göcek, Gökçeler, Selçikli ve Sünnetçiler mahallelerimizin depolarının yenilendiğini kaydeden Başkan Ergün, 20 mahallenin daha depolarının yenileneceğini müjdeledi. Sarıçalı Mahallesi'nin 30 yıldır sıkıntı çektiği içme suyu sorununa son verdiklerini ve orada ayrıca bir içme suyu arıtma tesisi kurduklarını da dile getiren Başkan Ergün, "Yine 95 mahalle kanalizasyon projemiz kapsamında Hacıosmanlar Mahallesinde 4720 metre ana kanalizasyon hattı yenilenmesi devam ediyor. Kızlaralanı Mahallesinde 4700 metre ana kanalizasyon hattı yenilenmesi yüzde 85 seviyesinde devam ediyor. Kobaşdere Mahallesinde 1140 metre ana kanalizasyon hattı yenilenmesi çalışmaları başladı. Sazoba Mahallesinde 8550 metre ana kanalizasyon hattı yenilenmesi hemen hemen bitti. Sırtköy Mahallesinde 920 metre ana kanalizasyon hattı yenilenmesi başlamak üzere. Çok fazla uzatmadan sayacağım önemli başlıklar bunlar. Bunların dışında da onlarca çalışmamız devam ediyor" dedi.

Akhisar MABEM'de yüzde 81 başarı

Akhisar'a Gölmarmara, Kırkağaç ve Soma ilçelerinin de ihtiyacına cevap verecek Bölge Hali yapımı için çalışmalarda sona geldiklerini ifade eden Başkan Ergün, bununla ilgili hazırlanan raporun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldükten sonra Manisa ve Akhisar için modern bir bölge halinin inşasına başlayacaklarını söyledi. Beyoba, Zeytinliova, Dağdere ve Başlamış itfaiye müfrezelerimizin yapımını tamamladıklarını, Hanpaşa Mahallesi'ne de güzel bir düğün salonu kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Ergün, "Geçtiğimiz yıl Akhisar'ımızda da hizmete başlayan gençlerimizin eğitimlerine önemli destek sağlayan MABEM kurslarımız, ilçemizde meyvelerini verdi. Geçtiğimiz LYS-YGS yerleştirme sonuçlarında Akhisar MABEM'den sınavlara giren 365 öğrencimizden 295'i istedikleri okullara yerleşme başarısı gösterdiler. Daha ilk yıl olmasına rağmen yüzde 81 gibi bir başarı gösteren Akhisar MABEM öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. TEOG'da da 193 öğrencimiz liselere tercihlerini yaptı. Tüm gençlerimize yeni eğitim yılında başarı diliyorum" diye konuştu.

Akhisar'a yeni otogar sözü

Mevcut Akhisar Otogarı'nın yenilenmesi çalışmalarını tamamladıklarını belirten Başkan Ergün, ilçeye yeni bir otogar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Ergün, "Akhisar Şoförler Odası'nın değerli başkanı ve şehir içi toplu taşıma durak başkanlarının şahsımı ziyaretlerinde dile getirdiğim gibi, hedefim kalan sürede Akhisar'ımıza yeni bir otogar yapmak. Bununla ilgili yer talebimiz ve proje çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca gençlerimize hitap eden MABEM kurslarımızın verildiği güzel bir binayı da yine Akhisar'ımıza kazandırmak için proje çalışmalarımız sürüyor. Kısaca Akhisar'da yapacak daha çok işimiz var. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diyorum. Bu duygularla Akhisar ilçemizde toplu ulaşımda dönüşüm kapsamında yenilenen 76 aracın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Dönüşümde bizlere katkı sağlayan kooperatif başkanlarımıza, şoför kardeşlerime, Ulaşım Dairemizin değerli Başkanı ve çalışanlarına, ilgili firma yetkililerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız, belasız hizmetler veririz" şeklinde konuştu.

Yeni araçlar dualarla hizmette

Konuşmaların ardından okunan dualar ve kesilen kurbanlarla yeni toplu ulaşım araçları hizmete girdi. Araç sürücüleriyle tek tek tokalaşan Başkan Ergün, kazasız-belasız yolculuklar diledi. Törende yer alan engelli vatandaşlar, araçların alımında kendilerinin de unutulmaması nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkür etti. Tören, günün anısına çektirilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Başkan Ergün: “Akhisar’da dönüşüm tamam, sıra değişimde”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber