Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 14:18 Yorum: 0

Başkan Eroğlu, Yeni Sanayi Sitesi Projesi Eleştirilerine Cevap Verdi

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yeni sanayi sitesi yapılması planlanan yerle ilgili eleştirilere cevap vererek, "Eğer biz bu şehirde siyaset yapıyorsak...

Başkan Eroğlu, Yeni Sanayi Sitesi Projesi Eleştirilerine Cevap Verdi

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yeni sanayi sitesi yapılması planlanan yerle ilgili eleştirilere cevap vererek, "Eğer biz bu şehirde siyaset yapıyorsak bu şehri seviyorsak engel olmadan ona destek olmalı" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Saray İşhanı esnafları ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Esnaflarla sohbet eden Başkan Eroğlu, belediye olarak yapılan ve devam eden projeleri dile getirdi. Başkan Eroğlu, göreve geldiklerinde 80 milyon TL olan belediye bütçesini 2 yılda 102 milyon TL'ye kadar çıkarttıklarını bu yıl ki hedeflerinin ise 145 milyon TL olarak belirlediklerini söyledi. Meydan Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu, birkaç ay içerisinde Meydan projesinin kazmasını vurmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Bu projede destekleri bulunan İl Özel İdaresi'ne teşekkür ediyorum. Meydanın arkasında Yeşilırmak İlköğretim Okulu'nun olduğu projeyi de bu projeye dahil ettik. Okulu oradan kaldırarak belediye olarak yakın bir bölgeye yeni bir okul yapacağız. Okulun taşınması ile birlikte ise Meydan Çarşısına kapalı pazar yeri projemizi gerçekleştireceğiz. Bir taraftan Meydan projesi diğer taraftan otopark ve pazar yeri olmak üzere 3 aşamalı olarak yaklaşık 30 milyon TL'lik bir proje olarak önümüzdeki birkaç ay içerisinde halkımızın hizmetine sunmak için adım atacağız" dedi.

Tokat Sanayi Sitesi'nin şehir dışına taşınması için yapılan çalışmalar ve süreci değerlendiren Başkan Eroğlu, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ın proje ile ilgili eleştirilerine cevap verdi. Tokat ölçeğinde yapılacak olan hizmetlerde bir araya gelinmesi mesajı veren Başkan Eroğlu, "Siyasetçilerin görevi şehirleri geliştirmek, şehirlere vizyon koymak, sorunlarına neşter vurmaktır. Yani bunu yaparken de hepimizin Tokat ölçeğinde biraya gelmesi lazım, taşın altına hepimizin elini koyması lazım. Kadim beyin basın açıklamasını gördüm. Dünde Sanayi Kooperatif Başkanı beni arayarak konuyu dile getirdi. Kadim beyin "adımız ne olursa olsun soyadımız Tokat olsun" diye bir sözü var. Eğer soyadımız "Tokat" ise kentimize ne katkı sağlamamız gerekiyorsa sağlamamız gerekiyor. Bu anlamda hiçbirimizin işi farklı boyutlara çekmemesi lazım. İnşallah bu manada değildir diye düşünüyorum. Ama duyduğum söylemler ve cümlelerden biraz beni yanılttı. Sonuçta bizlerin derdi sanayi sitesini şehir dışına taşıyarak oradaki esnafın sıkıntısını gidermek. Sanayi esnafının abartmıyorum yüzde 80'i bizi buradan kurtarın diyor. Ben her hafta bilemediniz iki hafta da bir sanayi esnaflarını ziyaret ederek görüşüyorum. Orada bin 300 dükkan var. Alt yapı sıkıntılı, dükkanlar, yollar dar, diğer taraftan sanayi sitesi şehir içinde kaldı. Esnaflar daha geniş alt yapısı olan sanayi istiyoruz diye her gittiğimizde konuyu dile getiriyordu. Bizde yeni bir yer bulamadığımızı ifade ediyorduk. Sanayinin bulunduğu alan 320 bin metrekare böyle büyük bir araziyi Tokat'ta bulmak çok kolay bir şey değil. Biz de yaptığımız araştırmalar neticesinde Maliye Hazinesine ait bir yer bulduk. Tarım arazisi mi değil mi diye bu yerin araştırması yapıldı. Yapılan araştırmalar sonrasında üniversite kampüsünün karşısındaki ırmağın diğer tarafından bulunan kumluk alanda sanayi sitesinin yapılması kararlaştırıldı" diye konuştu.

"İSTEMEYİZ DEMEK EN KOLAYI ÖNEMLİ OLAN İSTEMEYİZ DEMEDEN İŞ YAPMAK"

Sanayi sitesi yapılması planlanan alanın tarıma elverişli olmadığını ifade eden Başkan Eroğlu, "Burada tarım yapılmadığı gibi tarım yapma imkanı da yok. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi hocalarını da burada tarım yapılamayacağına dair raporları var. Biz bunu görünce adım attık. Sonrasında Sanayi Bakanlığından yetkilileri incelemesinin ardından rapor tutularak sanayinin buraya yapılabileceğine karar verildi. Bizde bunun daha resmileşmesi için çalışma yapıyoruz. Eğer biz bu şehirde siyaset yapıyorsak bu şehri seviyorsak engel olmadan ona destek olmalı. Ya da varsa bir tereddüt bir sıkıntı açık bir şekilde insanlar bir birine bunu sorabilmeli. Bizden bu konu ile ilgili bilgi alınmak istenirse gerekli cevabı veririz. "Köylerde itiraz edin, referandum oluşturun" gibi bazı cümleler duyuyorum. Bunların çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Eğer mesele Tokat'ın daha iyi yerlere gelmesi ise o zaman burada yapılması gereken "istemeyiz" dememek. İstemeyiz demek en kolayı önemli olan istemeyiz demeden işi yapmak. İşi yapmak, olumlu tarafından bakmak varsa eleştirileri de gelip söylemek" şeklindeki ifadelere yer verdi.

Başkan Eroğlu, Yeni Sanayi Sitesi Projesi Eleştirilerine Cevap Verdi

Başkan Eroğlu, Yeni Sanayi Sitesi Projesi Eleştirilerine Cevap Verdi

Başkan Eroğlu, Yeni Sanayi Sitesi Projesi Eleştirilerine Cevap Verdi

Başkan Eroğlu, Yeni Sanayi Sitesi Projesi Eleştirilerine Cevap Verdi

Başkan Eroğlu, Yeni Sanayi Sitesi Projesi Eleştirilerine Cevap Verdi

Başkan Eroğlu, Yeni Sanayi Sitesi Projesi Eleştirilerine Cevap Verdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber