Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ekim 2014 - 20:23 Yorum: 0

Başkan Eser, İspanya gezisine katıldı

MALATYA (AA) - Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, İspanya teknik inceleme gezisine katıldı.Eser, Tarihi Kentler Birliğinin 16-19 Ekim tarihlerinde düzenlediği gezi kapsamında, İspanya'nın Sevilla,...

Başkan Eser, İspanya gezisine katıldı

MALATYA (AA) - Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, İspanya teknik inceleme gezisine katıldı.

Eser, Tarihi Kentler Birliğinin 16-19 Ekim tarihlerinde düzenlediği gezi kapsamında, İspanya'nın Sevilla, Granada ve Cordoba kentlerinde incelemelerde bulundu.

Eser, geziyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'nun da iştirak ettiği programda, Sevilla Katedrali, Plaza de Espana, Kurtuba Camii, Yahudi Mahallesi, San Nikolas Tepesi, El-Hamra Sarayı gibi önemli mekanlara teknik ziyaretler gerçekleştirildiğini belirtti.

Eser, gördükleri şehirlerde tarihi dokunun en iyi şekilde korunduğunu ifade ederek, "Eski ve yeni kent merkezleri arasındaki geçişleri, sosyal ve kültürel yaşamı, turizm altyapısını, tarihi yapıları işlevlendirme modellerini, kentsel tasarımları, tarihi mekanların aydınlatma sistemlerini, gece-gündüz yaşayan mekanlar haline gelen tarihi mahalleri, yaşam kültürü ögelerinin yaşatılma biçimlerini yerinde değerlendirdik. Tarihi yapısı ve inanç turizminde Türkiye'nin önemli durak noktalarından biri olan Darende'de uygulayabileceğimiz örnekleri görme fırsatı bulduk" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber