Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Temmuz 2016 - 14:08 Yorum: 0

Başkan Eser’den Kadir Gecesi mesajı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni kutladı.

Başkan Eser’den Kadir Gecesi mesajı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni kutladı.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser mesajında, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade edilen mübarek Ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşırken, yüce kitap Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı Kadir Gecesi'ne bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Eser, "Her Kadir Gecesi müminlere her yıl bir ömürlük bir fırsat sunmaktadır. "Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır" ayeti, Kadir Gecesi'nin bir ömürlük zamana eş değer olduğunu anlatmaktadır. Eğer şu ana kadar yaşadığımız ömrü iyi değerlendiremediysek bu gece bize bir ömre bedel imkan sunmaktadır. Bu yönüyle Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önündedir. Kadir Gecesi'ni, ancak Kur'an'ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Allah'ın melekleri Kadir Gecesi'nde yeryüzüne selam ve esenlik getirmek üzere inmektedir. Kur'an'ın indirilişinin hürmetine bir kez yaşanan bu hadise, Cenab-ı Hakk'ın biz müminlere çok büyük bir ikramı, ihsanı ve lütfu olarak her sene tekrar etmektedir. Kur'an'ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette Allah'ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varabiliriz. Kadir Gecesi'ni idrak ederken Müslümanlar olarak bilmeliyiz ki, bizlerin tüm insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak gibi bir vazifesi vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun, yoksulların, mağdurların, zulme uğramışların, mültecilerin yaralarını sarmak, aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak, terör mağduru insanımıza kol kanat germek, toplumdaki yetimlerin, yaşlıların, engellilerin ve ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini yapmak, kısacası tüm dünyaya sevgi ve merhamet taşımak, bu vazifenin en önemli unsurudur. Ramazan-ı Şerifin ve Kadir Gecesi'nin manevi iklimini yaşadığımız, bayram sevincine sayılı günlerin kaldığı bu kısa zamanda terör ve cinayet şebekeleri İstanbul'da onlarca masum insanın şahsında hepimizi ve tüm insanlığı bir kez daha can evinden vurmaya kalkışmıştır. Bu menfur terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar niyaz ediyorum. Yüce Rabbimiz ülkemizin huzuruna kast edenlere asla fırsat vermesin! Milletimizi, ülkemizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin. Bu duygularla başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kadir gecelerini tebrik ediyorum. Kadir Gecesi'nin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramı'na kavuşmayı, topyekun insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber