Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Ağustos 2017 - 10:13 Yorum: 0

Başkan Genç, Akyazı Kurban Sahası’nda incelemelerde bulundu

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'un en büyük kurban satış ve kesim yeri olan Akyazı Kurban Sahasında incelemelerde bulundu.

Başkan Genç, Akyazı Kurban Sahası’nda incelemelerde bulundu

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'un en büyük kurban satış ve kesim yeri olan Akyazı Kurban Sahasında incelemelerde bulundu.

Çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanın satışa sunulduğu Akyazı Kurban Alanı'nda incelemelerde bulunan Başkan Genç hayvan sahipleri ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek satışlarla ilgili besicilerden bilgi aldı.

Ortahisar Belediyesi'nin yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı hazırlıklar hakkında bilgi veren Başkan Genç, bu kapsamda 195 adet büyükbaş, 92 adet küçükbaş hayvan satış alanı ile 18 adet kesim alanının faaliyette olduğunu söyledi. Ortahisar Belediyesi'nin hayvan besicilerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri binaları ve konteynırları tedarik ettiğini belirten Başkan Genç, "Kurban sahamızda hem vatandaşlarımızın hem de besicilerin ihtiyaçlarını karşılayacak Lokanta, lavabo, duşakabin, mescit, çay ocağı var. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanları oluşturduk. Vatandaşlarımız kurbanlarını burada çok hijyenik bir şekilde uzman kasaplara kestirecekler ve etlerini de teslim alacaklar " dedi.

Kaçak kesime müsaade yok

Vatandaşlardan özellikle kurbanlarını belirlenen kesim alanlarında kestirmelerini isteyen Başkan Genç, bunun dışında yapılacak hiçbir kaçak kesime müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Kurban kesiminin manevi atmosferine uygun bir şekilde belediyemizin belirlediği alanlarda yapılmasını istiyoruz. Bunun dışında kötü görüntülere sebebiyet verecek hiçbir kaçak kesime müsaade etmeyeceğiz. Zaten kaçak kesimleri tespit ettiğimiz zamanda gerekli yaptırımları uygulayacağız. Gerekli bütün tedbirleri aldık. Zabıta ekiplerimiz herhangi bir çirkin görüntüye sebebiyet vermemek için; sokak ve cadde aralarında hijyenik olmayan kurban kesimine kesinlikle izin vermeyecek ve kesenlere de cezai işlem uygulayarak denetimlerini de bayram boyunca titizlikle sürdürecek" diye konuştu.

Kurbanlıklar kontrol ediliyor

Kurbanlıkların Ortahisar Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından hastalık, sağlık ve hamilelikle ilgili durumlarının ciddiyetle kontrol edildiğini ifade eden Başkan Genç," Veteriner Müdürlüğü ekiplerimiz kurbanlıkların hastalık, sağlık, hamilelik ilgili durumları büyük bir ciddiyetle takip ediyor. Bu konuda herhangi bir suistimale yer vermeyeceğiz. İnşallah Kurban Bayramı sürecinde vatandaşlarımızın da çok memnun kalacağı hizmetlerimizi sürdürmeye gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, kurban atıklarını belediyenin belirlediği alanlara atsınlar. Kurban ibadetimizi yerine getirirken özellikle çevremizi de temiz tutmaya özen gösterelim" şeklinde konuştu.

Başkan Genç, Akyazı Kurban Sahası’nda incelemelerde bulundu

Başkan Genç, Akyazı Kurban Sahası’nda incelemelerde bulundu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber