Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Haziran 2016 - 15:44 Yorum: 0

Başkan Gümrükçüoğlu’ndan Bakan Soylu’ya “SGK Binası” Teşekkürü

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atapark Kavşağı'nda yapılacak olan düzenleme için bölgede bulunan SGK binasının...

Başkan Gümrükçüoğlu’ndan Bakan Soylu’ya “SGK Binası” Teşekkürü

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atapark Kavşağı'nda yapılacak olan düzenleme için bölgede bulunan SGK binasının mahsuplaşma yoluyla devralındığını ifade ederek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, yapılacak düzenleme ile Atapark Kavşağı'nın kuzeyinde bulunan araçlı alt geçidin, kavşağın altından direkt olarak Erdoğdu Yolu'na bağlanacağını ifade ederken, bu çalışmanın bölgedeki trafik sorununun çözümü için kaçınılmaz olduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu "Erdoğdu Yolu ile Yavuz Selim Bulvarı'nın (Tanjant Yolu) kesiştiği Atapark Kavşağı'nda önemli bir düzenleme çalışması var. 3 yıldır bu konuda gayret gösteriyoruz. Sabah ve akşam saatlerinde daha çok olmak üzere burada trafik tıkanıklığı yaşanmaktadır. Alt geçidin Şenol Güneş Bulvarı boyunca devam edip Belediyemizin yanından geçip Erdoğdu Yoluyla buluşturulması projesinde bir önemli sorun karşımıza çıkmıştı. O da SGK binalarının bu kavşak münasebetiyle ortadan kaldırılacak olmasıydı. Kamu kurumları bu sorunu kendi aralarında halledebilmeleri için Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Müdürlüğünün başka yerlerde SGK'ya tahsis edeceği alanlarla bu alanın trampa edilmesi söz konusuydu. Asıl olan ise bu konunun nihai karara bağlanması için Maliye Bakanlığımızın mahsuplaşma yönünden önerdikleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın önerdikleri arasında 5 milyon TL fark olmasına rağmen şehrimizin evladı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun çok büyük katkıları ve fedakârlıklarıdır. Sayın Bakanımızın katkılarıyla birlikte kendi kurumunun 5 milyon daha az kıymet elde etmesini şehrimiz için feda ederek bu karara imza atmasını ve Atapark Kavşağı'ndaki bu çözümü nihayete erdirmesini sevinçle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine tüm Trabzon adına şükranlarımızı ifade ediyoruz" dedi.

Yapılacak düzenleme sırasında trafik sıkışıklığına yol açmamak için de gerekli planlamaları yaptıklarını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu kavşak düzenlemesi sonrasında Erdoğdu Yolu ve Yavuz Selim Bulvarında trafik sıkışıklığına yol açmayacak şekilde Turgut Özal Bulvarı'nın devreye sokulması sonrasında kavşağın ihalesinin yapılıp tamamlanması cihetine gidilmiş olacaktır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ayrıca Devlet Tiyatrosu'nun hemen yanındaki vadi içine yerleştirilmesi için proje çalışmasını sürdürdüklerini, bunun mümkün olmadığı takdirde Devlet Tiyatrosu'nun daha güzel bir alana konuşlandırılacağını sözlerine ekledi.

Başkan Gümrükçüoğlu’ndan Bakan Soylu’ya “SGK Binası” Teşekkürü

Başkan Gümrükçüoğlu’ndan Bakan Soylu’ya “SGK Binası” Teşekkürü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber