Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Yerel 15 Ağustos 2016 - 15:58 Yorum: 0

Başkan Gürkan’dan Kurtdereli Yağlı Güreşleri’ne destek sözü

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 36'ncısı düzenlenen Geleneksel...

Başkan Gürkan’dan Kurtdereli Yağlı Güreşleri’ne destek sözü

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 36'ncısı düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri'ne katıldı. Başkan Gürkan, "İnşallah hep beraber geleneksel ata güreşi olan yağlı güreşleri bugünkünden daha da iyi duruma taşırız" dedi.

76'sı başpehlivan, bin 268 güreşçinin katıldığı ve 3 gün süren Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan ve Edirne'de görev yapan 9 basın mensubu yer aldı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın daveti üzerine final güreşlerine katılan Başkan Gürkan, Kurtdere Er Meydanı'nda, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Ata Sporunu çok daha iyi yerlere taşımak için kararlı olduklarını söyledi.

Yağlı Güreşleri en iyi noktaya taşınma adına çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Gürkan, "15 Temmuz darbe girişiminde de gördük ki, bu millet dünyanın en güzel milleti. En güzel şeyleri hakediyor. Yöneticiler olarak en büyük görevimiz milletimize hakettiği bütün güzellikleri yaşatmak. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın daveti üzerine geldim. Yücel başkanımızın sıcaklığı, samimiyeti, misafirperverliğiyle, burada bulunan güreşseverlerin ve Balıkesirlilerin teveccühü ile çok mutlu oldum. İnşallah hep beraber geleneksel ata güreşi olan yağlı güreşleri bugünkünden daha da iyi duruma taşırız. Türk'ün ata sporu olan yağlı güreşleri, kesintisiz ama daha kaliteli, daha seyir zevki veren, görsel zevki daha fazla olan bir noktaya taşımak istiyoruz. Bunu da el birliği ile başaracağız" diye konuştu.

Kırkpınar'ın, Yağlı Güreşlerin olimpiyatı olduğunu söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise, "Kırkpınar, Türkiye'nin Olimpiyatları, tarihi ve güreşlerin merkezi. Anadolu'da farklı yerlerde güreş düzenleyen belediyeler ile organize olup, Kırkpınar'a, yağlı güreşlerin olimpiyatlarına daha hazır pehlivanların çıkması için er meydanlarını dizayn ediyoruz. Bu birlikteliği koruyabilirsek ve yağlı güreş düzenleyen Kentler Birliği'ni hayata geçirebilirsek zaten olimpiyatlarımızın yeri belli. Tartışmaya açık bir konu değil. Ben başkanıma teşekkür ediyorum. Buraya geldi ve desteğini açık açık ilan etti" diye konuştu.

Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı finalde Ali Gürbüz ile mücadele eden Orhan Okulu oldu.

Edirne Belediyesi 13 pehlivanla katıldı

Edirne Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren güreş kulübü, Kurtdere Güreşleri'ne 13 pehlivan ile katıldı. Güreşleri; Büyük Orta Boyda mücadele eden Tansel Umut 8'inci, Büyük Orta Serkan Üğdüler 8'inci, Küçük Orta Boyda Yiğit Gider 16'ncı, Küçük Orta Boyda Ali Rıza Özkayalar 8'inci, Teşvik bir boyda Görkem Karabıyıklı 16'ncı sırada tamamlarken, Teşvik-1'de mücadele eden Berkay Örs 2'nci oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber