Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Mayıs 2016 - 16:38 Yorum: 0

Başkan Gürkan’ın Ahilik Haftası Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan’ın Ahilik Haftası Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gürkan, ahilik geleneğinin Türkiye'nin toplumsal düzeninin temel taşını oluşturduğunu ifade etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan mesajında, ahilik geleneğinin kültürümüzde önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Gürkan, "Yarınlarımızın geleceği yeni nesillere ışık tutacak olan ahilik geleneği, ülkemizin toplumsal düzeninin, birlik ve beraberliğinin, dayanışmanın ve kardeşliğin temel taşını oluşturmaktadır. Doğruluk ilkesi üzerine kurulan ahilik geleneği, bu gün ihtiyaç duyduğumuz en önemli değerlerimizden bir tanesidir. Milletimizin tarihinde ayrı bir yeri ve önemi bulunan ahilik geleneği, sosyal ve ekonomik hayatımızda etkili rol oynamıştır. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin ticari ahlakımıza kazandırdığı ve ilkeleri dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ahilik kültürü, günümüzde esnaf ve sanatkarlarımıza ışık olmuştur. Ahilik kültürü, dün olduğu gibi bu günde Türkiye'nin toplumsal düzeninin temel taşı olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm esnaf ve sanatkarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber