Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Ekim 2016 - 11:43 Yorum: 0

Başkan Gürkan’ın Muharrem Ayı mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan’ın Muharrem Ayı mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gürkan mesajında "Muharrem ayını, Muharrem ayının özüne layık bir şekilde idrak etmeliyiz" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yayımladığı mesajında Muharrem ayının Türk ve İslam alemi için önemine dikkat çekerek, "Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Muharrem ayı, milletimizin inancımızda, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Muharrem ayı, birçok olayın yaşandığı, İslam ve insanlık tarihinde yaşanan olaylar bakımından ibret alınması gereken bir ay olma özelliğini taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

Savaşmanın haram olarak kabul edildiği Muharrem ayının, İslam coğrafyasında yaşanan savaşların son bulması noktasında kaçırılmayacak bir fırsat niteliğinde olduğunu belirten Gürkan'ın mesajı şöyle:

"Bu ay birlik ve beraberlik ayıdır. Bizi biz yapan da, inancımızın ve kültürel değerlerimizin bizlere ilke edindirdiği birlik ve beraberliğimizdir. Bu bakımdan Muharrem ayının özünü iyi anlamak, özüne layık bir şekilde idrak etmek gerekmektedir. Sevgili Peygamber efendimiz (SAV) "Ramazan ayının dışında tutulan oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçtur" buyurarak, bu ayın inancımız açısından önemine dikkat çekmiştir. Bir başka hadisinde de "Aşure günü zerre kadar sadaka veren kimseye Allah Teala Uhud Dağı kadar sevap verir" buyurarak, yardımlaşma ve paylaşmanın önemine işaret etmiştir. Bu ayda ikram edilecek aşureler, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olacaktır. Muharrem ayını en iyi şekilde değerlendirmek temennisiyle tüm hemşehrilerimizin, milletimizin, İslam aleminin Hicri yılbaşını ve Muharrem ayını tebrik ediyor, başta Hz. Hüseyin olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber