Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Eylül 2017 - 19:33 Yorum: 0

Başkan Gürlesin: “Termalin başkenti olacağız”

Pamukkale Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Termal Sağlık Zirvesi sona erdi.

Başkan Gürlesin: “Termalin başkenti olacağız”

Pamukkale Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Termal Sağlık Zirvesi sona erdi.

Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Pamukkale Belediyesi işbirliğinde Denizli Ticaret Odası ve DENTUROD gibi kurumların desteği ile düzenlenen "2. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi", 20-24 Eylül 2017 tarihleri arasında 52 ülkeden Sağlık Bakanlığı temsilcilerinin, doktorların, fizik rehabilitasyon uzmanlarının ve 250 yerli seyahat ile sigorta acentesi temsilcisinin katılımıyla tamamlandı. Denizli'nin tanıtımına katkı sağlayarak, Pamukkale ve Karahayıt'ı termal turizm destinasyonu haline getirecek olan dört günlük program dahilinde zirveye katılan yerli ve yabancı 300 kişi için çeşitli organizasyonlar düzenlendi. "2. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi"nin birinci gününde gerçekleştirilen bisiklet turunun ardından ikinci ve üçüncü gününde Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Denizli'de termal turizmin dünü bugünü", "Denizli termal ve medikal sağlık turizmi potansiyeli", "Termal tedavilerde deneyimlerimiz ve çalışmalar", "Kür-yerleşim bölgesi, kür-park ve kür-bahçe için peyzaj tasarım önerileri" konularında paneller gerçekleştirildi.

Termal turizm bölgesine sahip bir ilçe belediyesi olarak hem Türkiye'ye hem Denizli'ye ekonomik anlamda da büyük getirileri olacak zirveye ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Başkanı Gürlesin, "Turizm bölgemizde planlarımızı adım adım uyguluyoruz. Gönül hepsinin bir anda olmasını istiyor ama bazı şeylerin zamana ihtiyacını olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Pamukkale Belediyesi olarak binaların mimarisinden tutun da rengine kadar planlı çalışmalar gerçekleştirerek termal sağlık turizminde Türkiye'de başkent olmak istiyoruz. Buna ilaveten de uzun vade de dünyada da önde gelen merkezlerden biri olması çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

Başkan Gürlesin: “Termalin başkenti olacağız”

Başkan Gürlesin: “Termalin başkenti olacağız”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber