Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Kasım 2014 - 16:08 Yorum: 0

Başkan Gürün'den "Büyükşehir Yasası" eleştirisi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün:- "Bu çocuk prematüre ve biraz da özürlü doğdu. Çocuğu cami avlusuna bırakacak halimiz yok"

Başkan Gürün'den 'Büyükşehir Yasası' eleştirisi

MUĞLA (AA) - Muğla Büyükşehir Belediyesinin 11'inci bilgilendirme toplantısı Marmaris'te yapıldı. 

İlçe merkezindeki bir otelin salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, büyükşehir belediyesinin genel sekreterleri, daire başkanları, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve derneklerin temsilcileri katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Başkan Gürün, Büyükşehir Yasası'nı eleştirdi. Yasa hazırlanırken önerilerinin alınmadığını iddia eden Gürün, "Menteşe" isminin belirlenmesinde de fikirlerinin alınmadığını öne sürdü. Gürün, "Menteşe ismini kulağımıza üflediler" dedi.

Büyükşehir ilan edildiklerinde binalarının olmadığını anlatan Gürün, "Bu çocuk prematüre ve biraz da özürlü doğdu. Bu çocuğu cami avlusuna bırakacak halimiz yok. Çocuğu diğer kurumların da desteğiyle el birliğiyle büyütmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da Büyükşehir Yasası'nı eleştirerek, yasanın bölgelere göre farklılık gösterecek şekilde yeniden düzenlenmesini istedi. Bu yapılanmanın bölgeleri için uygun olmadığını savunan Acar, vatandaşların olumsuzluklardan etkilenmemesi için çalıştıklarını kaydetti.

Toplantıda genel sekreterler ve daire başkanları kendileri tanıttı, sorumluluk alanları ve belediyenin organizasyon şeması hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber