Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 11:33 Yorum: 0

Başkan Hasan Karabağ Vatandaşlarla Buluştu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, farklı mahallerde vatandaşlarla bir araya gelerek, belediyenin yaptıklarını ve yapacakları hizmetleri tek tek...

Başkan Hasan Karabağ Vatandaşlarla Buluştu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, farklı mahallerde vatandaşlarla bir araya gelerek, belediyenin yaptıklarını ve yapacakları hizmetleri tek tek anlatıyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir'in ve Bayraklı'nın göz bebeği mahallerinden Manavkuyu'da semt merkezinde vatandaşlarla buluştu. Başkan Karabağ, Merkez İlköğretim Okulu'nun hemen karşısındaki 13 bin metrekarelik alana dev bir kültür ve spor merkezi yapacaklarını hatırlatarak, "Bu projemizde 2 nikah salonu, kapalı yüzme havuzu, spor salonu, içinde kültür bakanlığı standartlarında 850 kişilik tiyatro, konferans ve sergi salonları, kurs odaları olacak. Merkezin giriş bölümünde gelin ve damatların bol bol fotoğraf çektirebileceği bir gül bahçesi yapacağız. Talebe göre burada bir diş polikliniği açabiliriz" dedi.

Başkan Karabağ, Tepekule ve Çay Mahalleri'nde imar revizyonu yaptıklarını ve onay için Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiklerini hatırlatarak, "Eski imarların olduğu bölgelerde sıkıntı var. Sahilde yüksek yapılar var. Yüksek yapılarla birlikte nüfus yoğunluğu arttı. Buranın alt yapısının değiştirilmesi gerekiyor. Alt yapılar bu insan sayısına göre hazırlanmış, atık su hesaplanmış. Tepekule ve Çay mahallerinde yeni binalar yapılmadan önce alt yapının değişmesi gerekiyor. Otoparklar da insan sayısına göre ayarlanmalı. Evlerin altına otopark yapıyoruz ama bunu kapatıp kiraya veriyorlar. Bu doğru bir davranış değil. Diğer mahallerde imar revizyonu yapacağız. Arkadaşlarımız çalışıyor. 10 yıl sonra Tepekule ve Çay Mahalleri de Manavkuyu olacak. Çağdaş yapılar geldikçe o bölgenin sosyolojisi, kültürü, ekonomisi değişecek. İzmir'de çözüm imar değişikliği. Bayraklı'da çok katlı kaçaklar var. Gelinine, kızına kat çıkmış. Vatandaşın dört kat kaçağı var. Bu durumda vatandaşla nasıl uzlaşacaksınız? İmarını değişip müteahhitle anlaşma noktasına getireceksiniz. İzmir'in değişecek noktası bu. Gecekondular hep tepelerde. Gelen, bu gecekonduları görüyor. Kentin silueti değiştirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Başkan Karabağ, İzmir'in taşının, toprağının farklı olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz laik, biz cumhuriyetçi, Atatürkçüyüz. Bu ülkenin kuruluş başlangıcı ve sonu burası. Hasan Tahsin'le başlamış, 9 Eylül'le bitmiş. Ne mutlu İzmirliyim diyene. Bayraklı'da Cumhuriyet değerlerini yaşatmak için çırpınıyoruz. Hedef haline geldik. 29 Ekim'de 2015 kişi zeybek oynadı, Türk bayrağı oluşturduk. Muhteşem etkinlikler yapan bir belediye haline geldik. 27 semt merkezimiz var. Burada aylar öncesinde çalışmalar yapıldı. Hepsi de gönüllü. Örgütlü bir belediye olduk. Biz olduğumuz gibi olmaya devam edeceğiz. Ben Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıyım. Laik, Atatürkçü, Cumhuriyetçiyim. Bizim kapımız herkese açık. Hizmette eşitlik birinci prensibimiz. Burada hedef oluyoruz. Bu ülkenin kurtuluşu için canı verenlerin evlatlarıyız biz. Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Bu düzeni yıktırmayacağız. Biz şeriat düzenini istemiyoruz. Biz cumhuriyeti kurmakla görevliyiz. Bu şeriat düzeni gelecekse bizim belediye başkanlığımızın bir anlamı yok. Ülkenin temel değerleri konusunda ölüme atlarız. Gerekirse yine ülkenin bütünlüğü için, Cumhuriyet için, canımızı dişimize takar savaşır, canımızı feda ederiz. Biz Hasan Tahsin'in çocuklarıyız. Bu ülke için, cumhuriyet için, canımızı feda ederiz. Ben hazırım. Sizin de hazır olduğunuzu biliyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber