Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ağustos 2016 - 10:38 Yorum: 0

Başkan İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinliklerine katıldı

Bu yıl 53'üncü Ulusal, 27'nci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma etkinliklerine Meclis üyeleriyle birlikte katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı...

Başkan İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinliklerine katıldı

Bu yıl 53'üncü Ulusal, 27'nci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma etkinliklerine Meclis üyeleriyle birlikte katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, düşünceleriyle Anadolu'ya yön veren Hacı Bektaş'ın sözlerinin şiddetin, ihanetin ve ayrıştırıcı duyguların öbekleştiği günümüzde derinden hissedilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleriyle birlikte Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesinde düzenlenen 53'üncü Ulusal, 27'nci Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve kültür sanat etkinliklerine katıldı. Yurtiçi ve yurt dışından birçok vatandaşın katılım gösterdiği etkinliklere Beylikdüzü Belediyesi'nin lojistik desteğiyle çok sayıda Beylikdüzülü vatandaş da katıldı.

İlçeyi gezen Başkan İmamoğlu, törenlerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Hacı Bektaş Veli'nin türbesinin bulunduğu 1964 yılında müzeye çevrilen Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı'nı da ziyaret etti. Başkan İmamoğlu, etkinliklerin ardından Beylikdüzülü vatandaşlarla birlikte Karacaahmet Cemevi'nde Beylikdüzü Belediyesi'nce verilen lokmaya katıldı. İmamoğlu, İlhan Selçuk, Turhan Selçuk ve Fikret Otyam'ın kabinlerini de ziyaret ederek onlara rahmet diledi.

"Hacı Bektaş-ı Veli felsefesinin dünyaya tanıtılması lazım"

Etkinliklere bu yıl ikinci kez katıldığını kaydeden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu'nun önemli erenlerinden olan Hacı Bektaş-ı Veli'nin yüzlerce yıl önce söylediği sözlerinin ne kadar değerli olduğunun bugün ülkemizde giderek kuvvetlenmesinin düşünülmesi gerektiğini belirterek, "Çok kıymetli bir ziyaret yaptık. Hacı Bektaş-ı Veli felsefesinin dünyaya tanıtılması lazım. Türk toplumunun ne değerler taşıdığının gösterilmesi lazım. Bu değerlerin dünya çapında hissettirilmesi toplumumuzun saygınlığını arttıracaktır. Hacı Bektaş, yüz yıllar önce düşmanlığın, savaşın karşısında durmuş, yüz yıllar önce kadının eğitiminden, aklın, fikrin özgürlüğünden bahsetmiş. Her sözü çok değerli ve derin düşünülecek sözler. Umarım gelecek yıllarda bu felsefenin karşılığını bulacağımız ziyaretler yaşarız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber