Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Kasım 2020 - 21:48 Yorum: 0

Başkan Işık: ’Ahmet Uluçay’ı rahmet ve minnetle anıyoruz"

Sinema dünyasına kazandırdığı "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmi ile birçok ödülü de beraberinde getiren Kütahyalı yönetmen Ahmet Uluçay vefatının...

Başkan Işık: ’Ahmet Uluçay’ı rahmet ve minnetle anıyoruz'

Sinema dünyasına kazandırdığı "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmi ile birçok ödülü de beraberinde getiren Kütahyalı yönetmen Ahmet Uluçay vefatının 11'inci yıl dönümünde anıldı.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Türk sinemasının bilge yönetmeni olarak anılan Ahmet Uluçay'ı vefatının 11'inci yıldönümünde andı. Başkan Işık, "Türk sinemasına yeni bir soluk getiren hemşerimiz Ahmet Uluçay'ı vefatının 11'inci yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmi ile Kütahya'nın adını tüm dünya duyuran bu eşsiz sanatçımızın Kütahyalı gençlerimize örnek olmasını diliyorum. Teknik imkanları olmadan kendi öngörüsü ve geniş vizyonu ile çektiği ilk uzun metrajlı filmi "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" ile Anadolu insanın imkansızlıklar içinde dahi kendine çıkar bir yol bulduğunun en büyük örneğidir Ahmet Uluçay. Birçok hemşehrisinin deli diyerek yaptığı işe saygı duymadığı Uluçay'ı dünya sinema sektörü bizden önce keşfetti ve birçok film festivalinden ödül alarak bizlerin onuru oldu. Ahmet Uluçay'ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber