Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mayıs 2016 - 11:03 Yorum: 0

Başkan Kamil Saraçoğlu: Kütahya’da Tarih Yeniden Canlanıyor

Kütahya Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları, Müzeler Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü "Kentsel Tasarım Projelerinin...

Başkan Kamil Saraçoğlu: Kütahya’da Tarih Yeniden Canlanıyor

Kütahya Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları, Müzeler Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü "Kentsel Tasarım Projelerinin Hazırlanması'na ilişkin protokol, törenle imzalandı.

Protokol, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez tarafgından "Hayırlı olsun" temennisi ile imzalandı.

Anlaşmanın içeriği hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "İlimizdeki kentsel sit alanı içerisinde yer alan Cemalettin ve Pirler Mahallesi'ndeki; Meydan Caddesi, Karadonlu Sokak, Germiyan Caddesi ve Ali Paşa ve Balıklı Mahallelerindeki; Osmanlı Caddesi, Balıklı Caddesi, Narin Sokak ve Karaa Sokak'ta bulunan 44 adet tescilli, korunması gerekli Kültür Varlığı taşınmazın röleve, restorasyon projelerinin hazırlanması ve buralarda bulunan tescilsiz taşınmazların, dış cepheleriyle birlikte avlu duvarları, çeşme ve benzeri mimari unsurların sokak dokusuyla birlikte, korunması, sağlamlaştırılması ve yaşatılması amacıyla yapılacak projeler için Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden belediyemize 1 milyon 50 bin TL hibe aktarılacaktır. Kütahya'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kültür ve Turizm açısından Kütahya'nın Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, "Kütahya, Germiyan dönemi beyliğinde 130 yıl başkentlik yapmış olan bir payitahttır. Kültür varlıklarımızın korunması yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda, tarihi değerlerimizin korunması konusunda ve Şehrimizin turizminin gelişmesi noktasında çok önemli bir protokol imzaladığımızı düşünüyorum. Desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'mıza ve belediye başkanımıza üstün gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Protokol imza töreninde Belediye Başkan Yardımcıları Murat Arık, Fatih Kölgeli ve Ali İhsan Ertaş da hazır bulundu. (EFE)

Başkan Kamil Saraçoğlu: Kütahya’da Tarih Yeniden Canlanıyor

Başkan Kamil Saraçoğlu: Kütahya’da Tarih Yeniden Canlanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber