Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 18 Ocak 2018 - 13:03 Yorum: 0

Başkan Karaosmanoğlu: ‘’Eğitimle yakından ilgileniyoruz’’

Okul ziyaretlerini aralıksız sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu kez Kartepe'deki okullara konuk oldu.

Başkan Karaosmanoğlu: ‘’Eğitimle yakından ilgileniyoruz’’

Okul ziyaretlerini aralıksız sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu kez Kartepe'deki okullara konuk oldu. Gençlerle yakından ilgilenen ve taleplerine karşı duyarlı davranan Karaosmanoğlu, ülkenin gerçek sahipleriyle de sohbet etti.

Eğitime olan katkısı ve gençliğe yaptığı yatırımlarıyla vatandaşların büyük takdirini toplayan Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, okullara yaptığı ziyaretleri de aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Halise Türkkan Ortaokulu ve Ali Fuat Basgil Sosyal Bilimler Lisesi'ni ziyaret eden Karaosmanoğlu, öğrencilerle yakından ilgilenirken öğretmenlerle de bir araya geldi. Ülkenin gelecek asırlara güvenle ulaşabilmesinde eğitimin en önemli unsur olduğunu birlikteliklerde söyleyen Karaosmanoğlu, "Milletimizin bizden beklentilerini çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda yerel yönetimlerin yapması gereken hizmetlerin yanı sıra gençlik ve spor projelerimizin yanında eğitimle de yakından ilgileniyoruz" dedi.

"Onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin"

Okul Müdürleri Barış Çivici ve Özgür Kara tarafından ortaya koyulan çalışmalar hakkında bilgi alan Karaosmanoğlu'na, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de eşlik etti. Öğretmenlerle ve idarecilerle olan sohbetlerinde Hz. Ali'nin, "Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin" tavsiyesine vurgu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşadığı bu zaman dilimini çok iyi anlamalıyız. Alacağımız önlemlerin yanında onların her anında doğru bir şekilde kullanmaları içinde biz de fırsatlar sunmalıyız. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak okullarımıza ve mahallelerimize spor alanları ile birlikte sosyal amaçlı tesisler yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

"Doğru bir zeminde iletişim kurmuş oluruz"

Başkan Karaosmanoğlu, gençleri anlamanın ve onların ruh dünyasına girmenin öneminde vurgu yaparak şunları ifade etti "Evlatlarımızla sıkı bir ilişki içerisinde olmak ve onların yaşadığı dönemi gözünde tutmanın çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Ebeveynlerimiz çocuklarımızı beyhude yere teknolojiden uzak tutmaya çalışmak yerine, onları veya onlara teknolojiyi bilinçli kullanmanın yollarını göstermeli, bunun eğitimini hep birlikte vermeliyiz. Bu şekilde karşılaşılan her soruna empati yaparak ve çözüm odaklı yaklaşırsak, inanıyorum ki yavrularımızla daha doğru bir zeminde iletişim kurmuş oluruz" ifadelerini kullandı.

Ebeveynin elinden telefonu ve tableti bırakmadığı, televizyon başından ayrılmadığı bir evde, çocuğa "teknolojiden uzak dur" demenin anlamsız ve faydasız bir çaba olacağının altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Gerçek dünya ile sanal dünyayı ayıramayan çocuklarımızı korumanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Teknoloji bağımlılığı noktasında okullarımıza ve öğretmenlerimize de çok önemli görevler düşüyor" şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu okullarda sınıflara konuk olurken, gençlerle birlikte sosyal alanlar başta olmak üzere spor salonlarında inceleme yaptı. Gördüğü eksikliklerin tamamlaması için talimatlar veren Başkan Karaosmanoğlu, "Gençlerimiz için her şey feda olsun. Onların en iyi ortamda eğitim alması ve yarının güçlü Türkiye'sinde söz sahibi olmaları için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Başkan Karaosmanoğlu: ‘’Eğitimle yakından ilgileniyoruz’’

Başkan Karaosmanoğlu: ‘’Eğitimle yakından ilgileniyoruz’’

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber