Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 11:33 Yorum: 0

Başkan Karaosmanoğlu, Suriyeli öğrencilerle buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Geçici Eğitim Merkezi'nde okula giden Suriyeli öğrencilerle buluştu.

Başkan Karaosmanoğlu, Suriyeli öğrencilerle buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Geçici Eğitim Merkezi'nde okula giden Suriyeli öğrencilerle buluştu.

Türkiye-Suriye sınırında yer alan iller dışında ilk olma özelliğini taşıyan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Darıca Geçici Eğitim Merkezi'nin konuğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 8 derslikli prefabrik binada savaştan ve zulümden kaçan Suriyeli çocuklar eğitim-öğretim görüyor. 25 Suriyeli öğretmenin de görev yaptığı okulda, savaş nedeniyle eğitim yaşantıları kesintiye uğrayan mülteci durumundaki öğrencilere nitelikli ve kaliteli bir eğitim ortamı sunulması için de çalışılıyor.

Okula girişte Suriyeli öğrenciler tarafından Türkiye bayraklarıyla karşılanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Geçici Eğitim Merkezi'ndeki sınıfları tek tek gezdi ve öğrencilerle yakından ilgilendi. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz'un hazır bulunduğu ziyarette, okulun öğretmenleriyle yaptığı toplantıda duygularını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Sizlerin acısı bizim acımızdır. Suriye'de inşallah barış dönemi gelecek. Unutmayın burası sizlerin de memleketinizdir ve kesinlikle kendinizi yabancı hissetmeyin. Acılar paylaşılarak azalır. Suriyeli çocukları kendi yavrularımız ve torunlarımız olarak gördük. Onlar sokakta kalmamalıydılar ve hayata iyi hazırlanmaları gerekiyordu" dedi.

Sağlıklı ve iyi bir nesil olarak Suriyeli öğrencilerin burada iyi yetiştirilmesini isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bu çocukları öyle başarılı yetiştirelim ki; ilerleyen zamanda Suriye'nin kurtuluşuna öncülük yapsınlar. Bu öğrencilerimizin arasında inanıyorum ki, ülkeleri Suriye'ye büyük hizmet edecek gençler yetişecek ve bundan benim hiç tereddüdüm yok. Bu nedenle siz öğretmenlerimiz, bu bilinçle hareket etmelidir" diye konuştu.

Darıca Geçici Eğitim Merkezi'nde incelemeler yapan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz'dan detaylı bilgi alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencilerle buluşması sırasında yaptığı açıklamada, "Öncelikle buradaki bütün Suriyeliler bizim kardeşimizdir. Onlar komşumuz, annemiz, ablamız kardeşimiz ve yavrularımızdır. Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarıyla üzülür, sevinçleriyle bizler de mutlu oluruz. Türkiye'de üç milyon Suriyeli kardeşimizi konuk ediyoruz. İnşallah bu sıkıntılar bitecek ve Suriye normale dönecek. Suriyelilerin iradesiyle inşallah, Suriye ayağa kalkacaktır. Ancak kentimizde konuk ettiğimiz Suriyeli çocuklar için böyle bir okulun ihtiyacı ortaya çıkınca, hiç düşünmeden çalışma arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdim. Bu prefabrik okulu 45 günde inşa ederek, çocuklarımıza ve öğretmenlerimize emanet ettik. Şimdi bu okul için iyi ki yapmışız ve hayırda acele etmişiz diyorum" şeklinde konuştu.

Darıca Geçici Eğitim Merkezi'nden mezun olan bir Suriyeli öğrencinin Konya'da Tıp Fakültesi'ni kazanmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bakınız bu kadar sıkıntı içerisinde demek ki, güzel şeyler oluyormuş. İnanıyorum ki; bu öğrencilerimiz içerisinden daha çok başarılı çocuklar çıkacaktır. Darıca ilçemizde yaptığımız bu okuldan, Suriye'nin kurtuluşunda öncülük edecek gençler de çıkacaktır. Suriye'nin düştüğü bu duruma düşmemek için, dünya Müslümanları ve komşularımız güçlü olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra okulun bahçesindeki Suriyeli öğrencilerle de bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Başkan Karaosmanoğlu, Suriyeli öğrencilerle buluştu

Başkan Karaosmanoğlu, Suriyeli öğrencilerle buluştu

Başkan Karaosmanoğlu, Suriyeli öğrencilerle buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber