Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ağustos 2016 - 11:13 Yorum: 0

Başkan Karataş: "Teşkilatlarda FETÖ’ye yakın kimse yok"

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, parti içerisinde FETÖ'cülerin olmadığını ancak yine de teşkilatları gözden geçireceklerini belirterek, FETÖ'nün...

Başkan Karataş: 'Teşkilatlarda FETÖ’ye yakın kimse yok'

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, parti içerisinde FETÖ'cülerin olmadığını ancak yine de teşkilatları gözden geçireceklerini belirterek, FETÖ'nün Devlet Bahçeli'siz MHP arzuladığını ve milliyetçilerin her dönem cemaatin hedefinde olduğunu söyledi.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, kendisine herhangi bir partili hakkında cemaatçi veya yasa dışı diğer terör örgütleri ile bağlantılı olduğuna dair bir ihbar gelmediğini ancak FETÖ/PDY soruşturması kapsamında teşkilatları yeniden gözden geçireceklerini kaydetti. Karataş, "MHP, hiçbir cemaatle tarikatla yan yana olmadı, destek vermedi. MHP'nin herhangi bir teşkilatında FETÖ'ye yakın kimse yok diye düşünüyorum. Varsa da mutlak şekilde kadrolarımızı gözden geçireceğiz" dedi.

"İhbar almadım"

Kendisine, herhangi bir partili hakkında cemaatçi veya yasa dışı diğer terör örgütleri ile bağlantılı olduğuna dair bir ihbar gelmediğini vurgulayan MHP İl Başkanı Necat Karataş, şunları söyledi: "1995 yılından bugüne kadar MHP çatısı altında yöneticilik sıfatı ile görev yapıyorum. Beş yıla yakın bir süredir de il başkanlığı görevini sürdürüyorum. Bu zamana kadar böyle bir şey olmadı. Yine de "içimizde cemaatçi var mıdır acaba?" düşüncesiyle de teşkilatlarımızı gözden geçireceğiz. Her siyasi parti kendini gözden geçirecek. Keşke her siyasi parti MHP kadar bu konuda hassas davranabilmiş olsaydı. İzmir teşkilatlarında görev alan partililerimizle ilgili bu zamana kadar en ufak bir ihbar almadığım gibi küçük bir imayla dahi karşılaşmadım. MHP'de geçmiş yıllarda üye olma veya görev alma noktasında acaba FETÖ'ye veya diğer cemaat ve tarikatlara yakın isimler olmuş mudur? Olabilir. Ama biz bu anlamda süzgeci iyi koyduk ve dikkatli davrandık."

"Hep temkinli davrandık"

FETÖ'nün yıllardır milliyetçi kanadı hedef aldığını savunan Karataş, "Bunu gördük ve yaşadık. Bu tür devlet içerisinde kanunsuz, hukuksuz yapılanma içerisinde olanların öncelikli hedeflerinin Cumhuriyet Türkiye'sine bağlı, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i yaşatma gayreti olan Türk milliyetçileridir. Tüm bunlar nedeniyle biz bu konuda hep hassas davrandık. FETÖ'nün, MHP'siz bir TBMM arzusu, Devlet Bahçeli'siz bir MHP arzusu oldu yıllarca. Bu konu nedeniyle hep temkinli davrandık ve cemaatle münasebeti olan hiç kimseyi de partimizin içine almadık" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber