Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 10:18 Yorum: 0

Başkan Kayda’dan İmam Hüseyin mesajı

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Peygamber Efendimizin torunu İmam Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümünde yayımladığı mesajında,...

Başkan Kayda’dan İmam Hüseyin mesajı

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Peygamber Efendimizin torunu İmam Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, "Başta sevgili Peygamberimizin torunu İmam Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum." dedi.

Muharrem Ayı'nın içerisinde önemli olayları barındırdığını kaydeden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Muharrem Ayı ve Peygamber Efendimizin torunu İmam Hz. Hüseyin'in şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kayda mesajında şunları ifade etti:

"İslam dininin en kıymetli dört ayından biri olan Muharrem Ayı, aynı zamanda Hz. Muhammed (SAV)'in Mekke'den Medine'ye hicret etmesi dolayısıyla hicri yılın başlangıcıdır. İslam tarihi açısından birlikteliğin, verilen nimetlere şükretmenin adı olan aşure günü; zalimlere ve zulme karşı doğruluktan ayrılmayan, Hz. Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in, Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. Bu günlerde paylaşmanın ve şükretmenin güzelliği ile birçok peygamberin bazı sıkıntı ve dertlerden kurtulduğuna inanılır. Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın ve birliğin sembolüdür. Tıpkı aşure aşında bir araya gelen farklı nimetlerin aynı ortak tada katkı sağlaması gibi, Türk Milleti olarak, farklılıklarımızla birlikte ortak bir hedefte buluşuyoruz. Milletimiz yüzlerce yıldır sürdürdüğü gelenekle bugün de uğruna can verilen ata yadigarı topraklarda, ay yıldızlı bayrağımızın altında birlikte yaşamanın gereği olarak hüznü de sevinci de paylaşmaya devam etmektedir. Son aylarda millet olarak çok acılar yaşadık. Artık aşure aşının lezzeti gibi kaynaşarak, gönüllerimizi birleştirerek, hep birlikte mutlu ve huzurlu günler yaşamak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili Peygamberimizin torunu İmam Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, asırlardan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin, Salihlili hemşehrilerimizin huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamalarını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber