Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 11:24 Yorum: 0

Başkan Keleş, “Düzce Çok Planlı Gelişen Bir Şehir”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ankara'da özel bir radyo programının konuğu oldu.

Başkan Keleş, “Düzce Çok Planlı Gelişen Bir Şehir”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ankara'da özel bir radyo programının konuğu oldu. Ankara'da düzenlenen "Düzce Tanıtım Günleri" hakkında konuşan Başkan Keleş, Düzce'nin gelişme potansiyeli hakkında bilgiler verdi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ankara'da düzenlenen "Düzce Tanıtım Günleri" açılış töreni öncesinde OSTİM radyosunun konuğu oldu. Başkan Keleş, Düzce'nin son yıllarda gösterdiği gelişim atağından söz ederek şehrin planlı şekilde yapılanması adına yapılan çalışmaları anlattı.

Başkan Keleş, Düzce'nin konumundan bahsederek "Düzce İstanbul ve Ankara'nın arasında adeta bir dinlenme alanı bir durak görevi görmektedir. İnsanlar Düzce'yi yeşil doğası ile göze çarpan bir yer olarak gördüler ve hafızalarına kazıdılar. Biliyorsunuz Düzce yeni il statüsüne getirilmiş bir kent. Böyle olması bizim açımızdan avantaj oldu. Şunu söylemeliyim ki Düzce planlı bir şekilde kentleşen, sanayi, turizm, tarım alanlarında tüm master planlarını tamamlayarak uygulamaya koymuş bir şehrimizdir. Düzce'nin sosyal açıdan da en önemli misyonu Türkiye'nin bir kültür mozaiği adeta bir prototipi olmasıdır. Bu durum içerisinde dahi muhteşem bir uyumu burada görebilirsiniz. Yemekleri, töresi, doğası ve yaşam tarzı ile yakından tanımanız gereken en müstesna illerimizden biridir. Planlı yerleşme politikası sayesinde Düzce'de gecekondulaşma görmeniz mümkün değildir. Düzce, tarımsal faaliyetleri, verimli toprakları olmasının yanı sıra düzenli sanayisi ile bir üretim şehri olabilir ancak aslında amacımız çok daha faklıdır. Biz Düzce'mizin bir kültür ve sanat merkezi haline gelmesi için çalışıyoruz. Bunun için şu an faaliyette olan film platomuzun yanı sıra Fuar ve Kongre Merkezi ile de daha büyük bir alanda yeni bir film platosu kurmayı hedefliyoruz. Kültürel faaliyetlerde artık Düzce'nin adını da sıkça duyacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber