Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 16:43 Yorum: 0

Başkan Kocamaz, Dünya Çiftçiler Günü’nü Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de var olan tarım potansiyelini önemli bir ekonomik kaynağa dönüştürmeyi amaçladıklarını...

Başkan Kocamaz, Dünya Çiftçiler Günü’nü Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de var olan tarım potansiyelini önemli bir ekonomik kaynağa dönüştürmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bunun için de çiftçimizin yararına, memleketimizin hayrına olacak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Başkan Kocamaz, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Mersin'in tarım alanlarının yapısı, iklim koşullarının uygunluğu ve yetiştirilen ürünlerin çeşitliliği açısından Türkiye'de tarımsal olarak önemli bir yerde durduğunu vurgulayan Kocamaz, sahip olduğu lojistik imkanlarıyla ürünlerin pazarlanması açısından da Mersin'in birçok şehirden çok daha ileride olduğunun altını çizdi. Ancak, tarıma yapılan desteğin yeterli olmaması ve Türkiye'de yetiştirilebilen ürünlerin yurt dışından ithal edilmesi gibi nedenlerle üreticilerin sadece Mersin'de değil, tüm Türkiye'de sorunlar yaşadıklarına işaret eden Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızı kurarak, üreticimize destek olmak, tarımsal alanda Mersin'e katma değer sağlamak, Mersin'de tarımı geliştirmek için hizmetlerimizi sürdürüyor, projelerimizi hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımız kapsamında çiftçilerimizle sürekli görüşmeler yaparak, sorunlarını dinliyor ve bu sorunları çözmek için projeler geliştiriyoruz. Biliyoruz ki, çiftçimizin sorunlarının çözümü ürünlerinin kalitesinin artmasına, hatta alternatif ürün yetiştiriciliğinin gelişmesine, tarımın kalkınmasına vesile olacaktır" ifadelerini kullandı.

"ÇİFTÇİMİZİN YARARINA OLACAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"

Öncelikli olarak ele alınması gereken sorunların başında çiftçilerin ürettikleri ürünü pazarlama konusunda yaşadıkları sıkıntıları çözmenin geldiğini dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti: "Bizler de ürünlerin hasat zamanında çiftçilerimizi ziyaret ederek, bu konuda yaşadıkları zorlukları, sorunları dinliyor ve çözümü için çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız, kentimizde var olan tarım potansiyelini önemli bir ekonomik kaynağa dönüştürmek. Bunun için de çiftçimizin yararına, memleketimizin hayrına olacak her türlü desteği vermeye hazırız."

Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere yönelik çalışmalarını da aktaran Kocamaz, Mersin'in birçok mahallesinde farklı noktalarda Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları kurduklarını kaydetti. Kocamaz, "Bu istasyonlar sayesinde elde edilen verilerle tarımsal faaliyetlerde, hastalık ve zararlılarla mücadelede en uygun ilaçlama zamanını tespit ederek ilaç maliyeti, enerji maliyeti, zaman kaybı gibi unsurları en aza indiriyoruz. Ayrıca güvenilir, izlenebilir ve sürdürülebilir üretimin elde edilen verilerle desteklenmesi, bu sayede üretilen ürünlerde, tarımsal ilaç kalıntı riskinin düşürülmesi, üretim ve kalitenin arttırılmasını hedefliyoruz. Kentimizde alternatif ürün yetiştiriciliği konusunda çiftçimize destek olmak amacıyla birçok mahallemizde nergis çiçeği soğanı, domates fidesi, zeytin fidanı, melisa tohumu gibi birçok ürün dağıtımı yaparak, mahalle ekonomisine katkı sağlıyoruz. Ürünlerin nasıl yetiştirilmesi gerektiği hakkında çiftçimizi, verdiğimiz eğitimlerle bilinçlendirerek, yetiştirilen ürünlerden en yüksek verimi almalarını sağlıyoruz. Öte yandan sulama tesisleri kurarak, kooperatiflere destek vererek, sulama borusu dağıtımı yaparak, sulama sorunlarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Çiftçilere verdikleri desteği bundan sonra da devam ettireceklerini belirten Kocamaz, tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber