Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Eylül 2016 - 10:53 Yorum: 0

Başkan Kocamaz, Kurban Bayramı’nı kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk-İslam Alemi'nin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik içerisinde nice huzurlu...

Başkan Kocamaz, Kurban Bayramı’nı kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk-İslam Alemi'nin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik içerisinde nice huzurlu bayramlara kavuşma temennisinde bulundu.

Başkan Kocamaz, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, mübarek Kurban Bayramı'nı idrak etmenin huzur ve sevinci içerisinde olduklarını belirten Kocamaz, "Ancak, bu Kurban Bayramı'nı artan PKK terörünün ocaklara düşürdüğü ateş ve FETÖ'nün gözü dönmüş şekilde ülkemizi ele geçirmek için kalkıştığı darbe teşebbüsünün yüreklerde açtığı acı ve gözyaşının burukluğu içerisinde kutluyoruz. Ülke ve millet olarak FETÖ'nün izlerini tamamen ortadan kaldıracağımıza olan inancımız tamdır. Allah'ın izniyle bu büyük milletin, el ele, yürek yüreğe verdikten sonra aşamayacağı engel ve yenemeyeceği güç de yoktur. Bu kapsamda özellikle bayramların da ayrı bir önemi vardır" dedi.

Bayram denince tüm İslam Alemi'nin olduğu gibi Türk Milleti'nin de aklında canlanan ilk unsurun, birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Bizler için bayram denince akla yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik gelir. Allah'ın rahmetini ve bereketini üzerimizde hissettiğimiz bu özel günler, aynı zamanda küslüklerin giderilmesi, büyüklerin hatırlanarak gönüllerinin alınması ve küçüklerin sevindirilmesi gibi de özel görevler yüklemektedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin neredeyse her güne yeni bir şehit haberiyle uyandığı, ülke üzerine oynanan oyunlar nedeniyle zor zamanlar geçirilen şu günlerde bayramın öneminin daha da arttığını kaydeden Kocamaz, şöyle devam etti: "Milletçe bu bayrama birlik ve beraberlik içinde girmeli, barış ve huzur ikliminin sağlanması için de bu günleri bir fırsat olarak görmeliyiz. Ülkemiz ve milli beraberliğimiz üzerinde herhangi bir karışıklığa, fesatlık ve oyuna müsaade etmemeli, buna imkan tanıyacak hiçbir öğeyi de göz ardı etmemeliyiz. Bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya, vatanımızı bölüp parçalamaya çalışanlara asla fırsat vermemeli, atalarımızın emaneti güzel ülkemize ve insanlarımıza sahip çıkabilmeliyiz. Unutulmamalı ki, bu yüce millet tarihte sayısız defa kirli gayelerini hayata geçirmeye çalışan hainleri görmüş ve her seferinde ruhunda var olan, vücudunda can bulan inanç, azim ve birlikteliği ile her türlü saldırıyı da bertaraf etmiştir. Ülkemizdeki huzur iklimini bozmak isteyenler, her seferinde hüsrana uğramıştır. İnanıyorum ki, Yüce Türk Milleti'nin, birlik ve beraberliğimizi ilelebet koruyacak, birbirine sıkı sıkıya kenetlenerek her türlü belayı da başından def edecek kan, Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Her ne kadar bayrama buruk bir şekilde giriyor olsak da milletimiz bayramı önemli bir fırsata çevirecek, semaya açılan eller Yüce Yaradan'dan ülkemiz için esenlik ve aydınlık dileyecektir. Aziz milletimiz, benliğinde yer edinmiş birlik ve beraberlik duygularıyla hainlere inat mübarek Kurban Bayramı'nı da "Bayram" gibi yaşamayı başaracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizler vatanımızda huzurla yaşayabilelim diye göğsünü siper ederek kutsal görevini yerine getiren bütün asker ve polislerimiz başta olmak üzere Türk-İslam Alemi'nin mübarek Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarken, Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda olan vatandaşlarımızın ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını temenni ediyor, herkese sevdikleriyle beraber mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber