Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Aralık 2017 - 16:58 Yorum: 0

Başkan Kuzu Çan’ı geliştirirken güzelleştiriliyor

Çanakkale'nin Çan ilçesinin Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu hayata geçirdiği hizmetlerle ilçe tarihinde yeni bir devir başlatarak, ilçeyi bölgenin parlayan...

Başkan Kuzu Çan’ı geliştirirken güzelleştiriliyor

Çanakkale'nin Çan ilçesinin Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu hayata geçirdiği hizmetlerle ilçe tarihinde yeni bir devir başlatarak, ilçeyi bölgenin parlayan yıldızı haline getirirken Çanakkale'nin ismini ülke çapında da duyuruyor. Başkan Kuzu, geçtiğimiz hafta en prestijli belediyecilik ödülü Altın Karıncayı 3'üncü kez Çan'a kazandırarak, bünyesinde yüzlerce Belediyenin bulunduğu bir platformda yerel kalkınmanın çıtasını yeniden belirlemişti.

İlçede sosyal etkinlikleri, eğitime verdiği destekleri ve Çanlıların kazandığı yerel kalkınma hamleleriyle diğer Belediyelerce takip edilen bir Belediye Başkanı olan Abdurrahman Kuzu, hayata geçirdiği projeler ve çevre düzenlemeleriyle de Çanın çehresini değiştirmeye, güzelleştirmeye devam ediyor.

Başkan Kuzu'nun Çan'ı güzelleştirmek için hayata geçirdiği çalışmalarda Çan çevre yolundaki peyzaj çalışmaları göze çarpıyor. Çevre yolunda devam eden çalışmalarla şehrin girişleri Çan'a yakışır bir şekilde değişirken refüjlerdeki yeşil alanlar şehre girenlerin içini ferahlatıyor. Ayrıca tüm mevsimlerde yeşilliğin korunması için refüjlerde otomatik sulama sistemi de kuruldu. Son günlerde dikim işlemleri devam eden yeni çınar fidanları ve özellikle palmiye ağaçlarıyla Çan çevre yolu, turistik kentlere taş çıkaracağa benziyor. Ağaç çığırtkanlığı kılıfıyla otopark için ağaçları katleden komşu Belediyelerin aksine yeşil alanlara verdiği önemle dikkat çeken Başkan kuzu otoyola bile ağaç dikerek yine farkını ortaya koymuş oldu.

Uzaktan görünümüyle adeta bir havaalanına benzeyen Çan çevre yolu, şehir dışından gelenlere şık bir karşılama sunarken transit geçiş yapan sürücüleri de nezih bir Çan manzarasıyla selamlıyor. Çevre yolu peyzaj çalışmalarının başladığı ilk gününden itibaren sıkı bir tempoyla devam ettiğini dile getiren Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, çalışmaları sık sık ziyaret ederek yerinde incelemeler yapıyor.

Başkan Kuzu; "Çan bizim evimiz ve Çan'ımız en güzelini hak ediyor"

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Bizim için yaşadığımız şehir, yaşadığımız ev kadar önemli. Nasıl ki odalarımızın, balkonlarımızın, bahçelerimizin estetik olması göze hoş gelmesi önemliyse içinde bir hayat sürdürdüğümüz şehrin estetiği de bir o kadar önemlidir. Hele ki bölgede marka haline gelmiş, şehir dışından sayısız vatandaşın ziyaret ettiği hatta termal turizm için yurtdışından birçok insanın geldiği Çanımız için estetik ve güzellik olmazsa olmazdır. Çünkü Çan bizim evimiz ve Çanımız en güzelini hak ediyor. Bizler de Çanımızın misafirlerini rengarenk ferah şehir girişlerimizle karşılıyoruz. Bunun için 6 kilometre uzunluğunda 30 bin metrekarelik peyzaj alanlarımızı, yeşillendirme, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarıyla çehresini değiştirdik" şeklinde konuştu.

Başkan Kuzu Çan’ı geliştirirken güzelleştiriliyor

Başkan Kuzu Çan’ı geliştirirken güzelleştiriliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber