Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Ağustos 2016 - 12:18 Yorum: 0

Başkan Musa Yılmaz: Birlik ve beraberliğimizi kaybetmemeliyiz

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Türkiye üzerinde oynanan oyunların daha da devam edeceği yönünde bir takım işaretler olduğu dile getirerek,...

Başkan Musa Yılmaz: Birlik ve beraberliğimizi kaybetmemeliyiz

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Türkiye üzerinde oynanan oyunların daha da devam edeceği yönünde bir takım işaretler olduğu dile getirerek, "Biz bu süreçte izlediğimiz birlik ve beraberliğimizi kaybetmezsek inşallah bunlarında üstesinden geliriz" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından engellendiğini belirten Yılmaz, "Öncelikle milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki değerli vatansever askerlerimize, emniyet mensuplarımıza, siyasi partilerimizin gösterdikleri birlik ve beraberliğe ortak tavra ve bu anlamda bize destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına meclisimiz adına teşekkür ediyorum.Burada bu süreci canlı canlı yaşadık, birçoğumuz yaş itibariyle bazı darbelere tanık oldu, mesela ben 80 darbesini çok canlı yaşayan ve o darbeden yara alan birisiyim ama geçmişteki darbe tarihlerini okuduğumuzda, 150 yıllık Osmanlı tarihini de katarsak,i hiç birisine benzemeyen tamamen üst aklın organize ettiği bir darbe girişimi ve bunun bertaraf edilmesini gördük. Bu kolay bir şey değil, bu vatan topraklarının çok kıymetli olduğunu ve bu coğrafyadaki insanların dualarının bizimle beraber olduğunu, sadece maddi bir silkiniş ile bu işten kurtulmadığımızın bilincindeyiz.Bu bizler için önemli, bundan sonrası için darbe boyutunda olmayabilir ama Türkiye üzerinde oynanan oyunların daha da devam edeceği yönünde bir takım işaretler var. Biz bu süreçte izlediğimiz birlik ve beraberliğimizi kaybetmezsek inşallah bunlarında üstesinden geliriz.İlk etapta büyük çapta bir organizasyonu püskürtmeyi başardık. Birlik ve beraberliğimizin önemini görmeyen kalmadı. Siyasi konuları bir tarafa bırakıp sergilediğimiz ortak tavır çok ibretliktir, bugün avrupanın ve amerikanın izlediği tutum ortadadır.Küçük bir gazetenin cam kırıldığında Avrupa Birliğine mensup 25 tane büyükelçinin gidip oraya çiçek ve çelenk koyduğunu hatırlatmaya gerek yok. Türkiye'de büyük bir kalkışma var ve arkamızda kimse yok, hiç kimse gelip bizimle acımızı paylaşmaya tenezzül etmiyor, sadece bir kaç dost ve kardeş ülkeden başka aldığımız destek yok. Bu bizim Ülkemizin bulunduğu konum itibariyle ne kadar zor bir coğrafyada mücadele ettiğimizi ve Ülkemiz üzerinde kimlerin emelleri olduğunu çok açık gösteriyor" diye konuştu.

"Halkımız hain bir kalkışmayı bertaraf etti"

Halkın demokrasiye sonuna kadar sahip çıktığını ifade eden Başkan Musa Yılmaz, "Bize demokrasi ve insan hakları konusunda ders veren Ülkelerinde çok somut olarak davranışlarını görmüş oluyoruz. Çok şeyler konuşuldu, 27 gün alanlarda, çeşitli sohbet ortamlarında, toplantılarımızda görüşlerimizi bildirdik. Çok fazla şeyler konuşabiliriz ama bunun hiç birisine gerek yok her şey gün gibi ortadadır. Ülkemiz gerçekten büyük bir üzüntü içerisinde, batı ve Amerika televizyon programlarında, haber programlarında önce "Reisi Cumhur öldürülmeliydi" gibi yayınlar yaptılar. Bu güçlere sahip çıkan üst akıl denilen bu ülkelerin hepsi bizi bir Ortadoğu bataklığında Suriye gibi, Irak gibi bir konuma sokmak istediler ama milletimizin feraseti ve mazlumlara kol kanat germemizin bir anlamda sadakası planlarını alt üst etti. Ülkemiz böyle hain bir kalkışması bertaraf etti.Bundan sonrasında da süratle hayat günlük yaşama döndü ve ekonomik anlamda beklenilen bir sıkıntı olmadı.Tabi ki tahribatları var ama bunlarda inşallah zaman içerinde aşılacak, bundan sonrasında da aynı birlik ve beraberliği Ülkemiz adına, kendi bulunduğumuz meclislerimiz adına gerçekleştirirsek ben her türlü komploların üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Ayrıca bu süreçte gösterdiğiniz tavırdan dolayı hepimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber