Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Eylül 2016 - 17:13 Yorum: 0

Başkan Necip Filiz: "FETÖ, sapkın seküler bir harekettir"

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, FETÖ'nün cemaatle alakası olmadığını belirterek, "FETÖ bir cemaat değil, aşağılık özelliklere sahip liderini...

Başkan Necip Filiz: 'FETÖ, sapkın seküler bir harekettir'

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, FETÖ'nün cemaatle alakası olmadığını belirterek, "FETÖ bir cemaat değil, aşağılık özelliklere sahip liderini kutsayan, kitleleri ayartan, hipnotize eden, hedefe varmak için bütün gayrimeşru yolları meşru gören sapkın seküler bir harekettir, bir terör örgütüdür" dedi.

Darbe girişiminin püskürtülmesinde vatanını, bayrağını seven inançlı insanların rolü olduğunu söyleyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, iman dışında hiçbir şeyin insanları tankın önüne çıkmaya sevk edemeyeceğine vurgu yaptı.

"Zor bir coğrafyada, ağır bir tarihsel misyonun yüküyle yürümeye çalışıyoruz. Düşmanlarımız çok ve topyekün taarruz halindeler" diyen Başkan Filiz, bazı kesimlerin FETÖ'yü bahane ederek tüm İslami yapıları FETÖ ile aynı kefeye koyduğunu ve itibarsızlaştırma çabası içerisine girdiğini söyledi.

Başkan Filiz açıklamalarında şunları söyledi:

"Aşağılık ihtirasların pençesinde bu milletin ezeli düşmanlarıyla işbirliği yapmaktan çekinmeyecek kadar ruhsuzlaşmış yaratıklar, bu milleti küfrün önünde diz çöktürmek için kumpas kurarken üç unsuru dikkate almadılar: Allah'ın takdiri, milletin iradesi ve dik duran liderimiz. Dilindeki tekbirden, elindeki bayraktan başka silahı olmayan bu millet çelik gibi iradesiyle tanklara, helikopterlere karşı durdu. FETÖ, bir cemaat değildir. FETÖ, aşağılık özelliklere sahip liderini kutsayan, kitleleri ayartan, hipnotize eden, hedefe varmak için bütün gayrimeşru yolları meşru gören sapkın seküler bir harekettir, bir terör örgütüdür. Ancak ülkeye travma yaşatan kötü bir örnekten yola çıkarak din adamlarını, kanaat önderlerini aynı kefeye koymak doğru olmaz. Tarih tecrübemiz, medeniyet birikimimiz bunu doğru bulmaz. Elbette İslam'ın öğretilerine göre dini bünyesinde canlı yaşayan birey, aile ve toplum inşa etmeyi hedefleyen insanların bir araya gelerek kolektif hareket etmeleri yanlış değildir. Yanlış olan insanı varoluş gayesinden uzaklaştıran, dünyevîlik yarışına sokan, gücü kutsayan çıkar gruplarıdır. Bu yapılar yok değil elbette. Bir şeyin hakikisi varsa sahtesi de vardır. Yapılmak istenen şey, FETÖ'yü bahane ederek, gerçek din adamlarına, İslam alimlerine, kanaat önderlerine vurmak, gerçekte bu toplumun bin yıllık İslami ruh köklerini kurutmaktır. FETÖ üzerinden tehlikeli bir algı operasyonu yapılıyor. Vatanını seven din adamları, kanaat önderleri, Allah yolunda hizmet veren vatanseverler hedef alınmaktadır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber