Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Sami Er
Yerel 17 Ağustos 2016 - 12:08 Yorum: 0

Başkan Öz, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinliğine katıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Nevşehir'de düzenlenen 53'üncü Ulusal, 27'nci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Töreni kültür ve sanat...

Başkan Öz, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinliğine katıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Nevşehir'de düzenlenen 53'üncü Ulusal, 27'nci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Töreni kültür ve sanat etkinliklerine katıldı. 30 otobüsle Kartal'dan gelen vatandaşlar da etkinlikte yerini aldı.

Türkiye'nin dört bir yanından binlerce insan, 53'üncü Ulusal, 27'nci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma etkinlikleri kapsamında Nevşehir'de buluştu. Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı tören, ilçenin Çilehane mevkiinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu Salonu'nda düzenlendi. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen törenin açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali İlhami Akbaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP milletvekilleri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanları ve meclis üyeleri, eski Turizm Bakanı ve bu yılki "Hacıbaktaş Ödülü" sahibi Alev Coşkun, Arnavutluk'tan gelen Alevi Dedesi Edmond Brahimaj, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Alevi dedeleri, Alevi dernek, vakıf ve federasyon temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Hatalardan ve kötülüklerden arınmanın yolu özeleştiriden geçer"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alkışlar eşliğinde çıktığı kürsüde yaptığı konuşmada, "Erenlerimiz, pirlerimiz, aşıklarımız bize Anadolu'yu yurt yaptılar. Onlar bu ülkeye bir tarla gibi bakıp sevginin, hoşgörünün, dostluğun tohumlarını ektiler" dedi.

İnsana duyulan sevginin temelini adaletin oluşturduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şeye hakkıyla davranmak gerekir. Adalet beşeri ilişkinin temelidir. Hacı Bektaş-ı Veli'nin bu prensipleri, öğretileri bize rehber olmalıdır. Kadın ve erkek arasında da eşitlik ve adalet gerekir. Hacı Bektaş-ı Veli, hatalardan ve kötülüklerden arınmanın yolunun özeleştiriden geçtiğini bizlere öğretmiştir. Hacı Bektaş-ı Veli, sorunları nefretle ve öfkeyle değil, sevgi ve adaletle çözmüştür. Nefret ve öfkeyi düşünmemiştir bile. Hacı Bektaş-ı Veli'nin 13'üncü yüzyılda ortaya koyduğu bu prensipler, günümüzde de yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu prensipler üzerinde yürüdüğümüz takdirde geleceğimiz de aydınlık olacaktır. Sevginin, kardeşliğin, dostluğun öğreticisi Hacı Bektaş-ı Veli'dir."

Binlerce Kartallı Hacı Bektaş-ı Veli'yi anmaya gitti

Kartal Belediyesi, binlerce Kartallı vatandaşı 53. Ulusal, 27. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma etkinlikleri için Nevşehir'e götürdü. Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, her yıl Türkiye'nin dört bir yanından binlerce vatandaşın bir araya geldiği Hacı Bektaş-­ı Veliyi anma etkinlikleri kapsamında Kartallı vatandaşları Nevşehir'e götürdü. Kartal'ın 20 mahallesinden eş zamanlı olarak 30 otobüs Nevşehir'e hareket etti. Tur boyunca vatandaşlara 1 ambulans, 1 sağlık teknikeri ve 1 hemşire eşlik etti. Kartal Belediyesi tarafından tura katılan vatandaşlara otobüslerde kek, meyve suyu, sandviç, kahvaltılık ile çeşitli ikramlarda bulunuldu. Sabah saatlerinde konvoy şeklinde Nevşehir'e ulaşan Kartallılar, "Çilehanede" yapılan törenlerin açılışına katıldı. Ardından Kartal Belediyesi'nin görevlendirdiği rehber personeller eşliğinde etkinliklere katılmak üzere Hacıbektaş'a giden vatandaşlar, etkinlik sonrası Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından uğurlanarak İstanbul'a doğru yola koyuldu. Ücretsiz faydalanılan etkinlikte vatandaşlar, Hacı Bektaş-ı Veli felsefesini daha yakından tanıma şansına sahip oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber