Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 21 Mart 2018 - 17:43 Yorum: 0

Başkan Özgökçe’den ‘Dünya Ormancılık Günü’ mesajı

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Özgökçe’den ‘Dünya Ormancılık Günü’ mesajı

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Özgökçe, tüm dünyada küresel iklim değişikliği etkilerinin belirgin bir şekilde görüldüğü ve hissedildiği günümüzde, insanlığın hayat kaynağı olan ormanların korunmasına yönelik çabaların ve duyarlılığın artırılması gerektiğini ifade etti. Başkan Özgökçe, "Ağaç ve orman olmadan solunacak temiz bir havanın, verimli bir toprağın, yağmur ve suyun olmayacağını aklımızdan hiç çıkarmamamız gerekir" dedi.

Ormanların yok edilmesinin, doğal dengeyi bozduğunu; erozyon, çölleşme, kuraklık gibi geri dönüşü olmayan ve geleceği tehdit eden kayıplara yol açtığını dile getiren Başkan Özgökçe, yerel yönetimler olarak, yeni nesillere temiz bir çevre, yaşanabilir yeşil bir dünya bırakmanın tek yolunun ormanları tüm zararlı etkenlerden korunmaları gerektiğini söyledi. Her yıl düzenli olarak ağaç dikerek ormanlık alanlar oluşturmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Özgökçe, "Tuşba Belediyesi yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz 50 bin ağaç, 140 bin adet çiçek, 5 bin adet gül dikti. Ayrıca 12 ton çim tohumu ekerek ilçemizin yeşillendirilmesine ve güzelleşmesine katkı sağlandı. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz ile Orman İşletme Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Örnek Ceviz Bahçesi" projesi kapsamında geçen yıl 25 mahallemizde ceviz bahçeleri kurduk. Bu yıl da 18 mahallemizde olmak üzere toplam 43 mahallemizde oluşturacağımız örnek ceviz bahçeleri ile 5 bin adet ceviz fidanı dikmiş olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte gelir getirici türlerden ceviz ve badem başta olmak üzere halkımıza bu ağaçların tedariği, dikimi ve bakımı konusunda destek oluyoruz. Ağaç dikmek kadar diktiğiniz ağaçların korunması da önemlidir. Bunun için belediye olarak diktiğimiz ağaç, çiçek ve güllerin bakımlarını Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekipleri tarafından düzenli olarak yapılırken, mahallelerimizde oluşturduğumuz ceviz bahçelerinin bakımlarını ise vatandaşlarımız ile yaptığımız bir protokolle bütün bakımlarını onlara devrettik" diye konuştu.

Geçmişte sadece odun kaynağı olarak düşünülen ormanların, günümüzde yaşanabilir bir dünya ve insanlık için vazgeçilmez bir unsur olduğunu anlatan Başkan Özgökçe, "Ağacın ve ormanların ne kadar önemli olduğunu vurgulamak açısından Peygamber Efendimiz Hadis-i Şeriflerinde "Bir kimse bir ağaç dikerse, Allah o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar" buyurarak, ağaç dikmeyi teşvik etmiştir. Atalarımızın "Yaş kesen baş keser" sözü ise ağaca ve ormana ne kadar önem verildiklerinin bir göstergesidir. Bir ülkenin temel kaynaklarından biri olan ormanların korunması, fidanların çoğalması, çevremizin ağaçlandırılması hem ülkemiz ve hem de dünyamızın geleceği açısından çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Küresel iklim değişikliğini önlemek, çölleşmenin önüne geçmek ve erozyonu kontrol altına almak, doğal gen rezervlerini korumak ve ekonomiye girdi sağlamak amacıyla ormanlara gerekli özeni gösterip her yeni doğan çocuk için en az 20 fidan dikmeli ve çocukların bu yönde eğitilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Özgökçe, "Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nı; ağaca, ormana, yeşile ve kısacası tabiata olan sevgimizin ve duyarlılığımızın artırmasına vesile olması temenni eder, ormanlarımızı koruyup gözeten bir toplum oluşması dileğiyle sevgi ve saygılarımızı sunarız" dedi.

Başkan Özgökçe’den ‘Dünya Ormancılık Günü’ mesajı

Başkan Özgökçe’den ‘Dünya Ormancılık Günü’ mesajı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber