Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 17:38 Yorum: 0

Başkan Şahin: "OSB Bafra’nın geleceğidir"

Samsun Bafra Belediye Başkanı ve Bafra Karma ve Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Zihni Şahin "OSB Bafra'nın geleceğidir, bunun için...

Başkan Şahin: 'OSB Bafra’nın geleceğidir'

Samsun Bafra Belediye Başkanı ve Bafra Karma ve Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Zihni Şahin "OSB Bafra'nın geleceğidir, bunun için seferberlik halinde çalışıyoruz" dedi.

Şahin yaptığı açıklamada "3-4 yıl içinde 4 binden fazla insanımız iş imkanına kavuşacaktır. Sanayileşme ve istihdamı artırma, Bafra için kolektif akıl ve ortak vizyon anlayışı ile planladığımız 5 ana hedefimizden de biridir. Bu hedefe ulaşmak için Bafra olarak kenetlenmiş durumdayız. Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB'de bugüne kadar 33 firmaya 42 adet parselde 357 bin metre kare yer tahsis edilmiştir. Bunlardan 21 firma üretim yapmaktadır. 6 firma inşaat aşamasında. Geri kalan 6 firma ise proje aşamasındadır. Şu an üretime devam eden firmalarımızda, sezonluk olarak 550 kişi istihdam edilirken, sezon sonunda ise 360 kişi istihdam edilmektedir. Proje aşamasında olan ve yapımı devam eden firmaların üretime geçmesi ile birlikte elbette istihdam sayısında büyük bir atış olacaktır. İnşaatı devam eden firmalarımızdan sadece biri olan Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri ve yedek parça firması ilk yıl 100 kişi, beş yıl içerisinde de kapasitesini artırarak 500 kişi istihdam edecek. Diğer firmalar da faaliyete başladıklarında Bafra'mızın işçi istihdam sayısında önemli bir sayıya ulaşacağız. Ayrıca medikal kısmı da devreye girdiğinde istihdam sayımız 4 bin olacaktır. 4 bin insanımızın iş imkanına kavuşması ilçemize ve bölgemize ciddi bir ekonomik katkı yapacaktır. Medikal alanımız için ÇED raporu alınmıştır. Burası için tahsis ettiğimiz alan 100 hektardır, fizibilite raporları çıkarılıyor. Alt yapı ihalesi yapılıp 2 yıl içerisinde ise bitirilmesi planlanıyor. Bafra medikal alanda dünyada 3 önemli merkezden biri olacaktır. Şu anda burada yatırım yapmak için 22 firma talip olmuştur. Kısacası OSB Bafra'mızın ve insanlarımızın geleceğidir. Bu gelecek için seferberlik halindeyiz. Başta hükümetimiz olmak üzere, bakanımız, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz ve tüm siyasi irademiz bu çalışmalarımıza tam destek vermektedir" şeklinde konuştu.

Başkan Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: "Artık Bafra Organize Sanayi Bölgesi kabuğunu kırmıştır. Yönetimimizin, birlikte çalıştığımız sivil toplum örgütlerimizin, odalarımızın katılımı ve gayretli çalışmalar neticesinde Organize Sanayi Bölgemize ilgi artmıştır. Şu an Bafra Karma ve Medikal OSB'de yatırımlar tüm hızı ve yoğunluğuyla devam etmektedir. Bu anlamda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar'a, yönetim kuruluna, meclis başkanımız ve üyelerine özverili çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Firmalarımıza Bafra Karma ve Medikal OSB'yi tercih ederek yaptıkları önemli yatırımlar nedeni ile ayrıca teşekkür ediyor, bereketli kazançlar ve başarılar diliyorum."

Başkan Şahin: "OSB Bafra’nın geleceğidir"

Başkan Şahin: "OSB Bafra’nın geleceğidir"

Başkan Şahin: "OSB Bafra’nın geleceğidir"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber