Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 17:43 Yorum: 0

Başkan Savaş: “Avrupa’da Ve Amerika’da Seçilen Belediye Başkanları Birinci Plandalar”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Ercan Topaca'nın valilikler ile belediyeler birleşsin görüşüne, "Seçilen vali de olsa...

Başkan Savaş: “Avrupa’da Ve Amerika’da Seçilen Belediye Başkanları Birinci Plandalar”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Ercan Topaca'nın valilikler ile belediyeler birleşsin görüşüne, "Seçilen vali de olsa büyükşehir belediye başkanı da olsa demokratik yollarla seçildikten sonra bunun büyük önemi yok" dedi.

İskenderun İlçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Teknik Üniversitesi'nin (İSTE) düzenlediği 1. Teknoversite günlerinde sunum gerçekleştiren Hatay Valisi Ercan Topaca'nın valilikler ile belediyeler birleşsin görüşüne cevap verdi.

Avrupa'da ve Amerika'da seçilen belediye başkanlarının birinci planda olduğunu söyleyen Savaş, önemli olanın seçilen kişinin yerel mekanizmayı demokratik bir şekilde yönetmesinin olduğunu kaydetti. Savaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bizim için demokratik yollarla yapılan her seçimde sistem nasıl kurulursa kurulsun halka dayalı sistem olduktan sonra mesele yoktur. Avrupa'da, Amerika'da seçilmiş belediye başkanlı birinci plandadır. Sayın valimizde hem valilik hem belediye makamlarında sistemin çakıştığını tek elden yönetilirse sistem daha iyi olur diye bir demeç vermiş diye algılıyorum. Seçilen vali de olsa büyükşehir belediye başkanı da olsa demokratik yollarla seçildikten sonra seçilen kişinin tabanı olduktan sonra yerel halkta onu istedikten sonra seçilenin vali veya büyükşehir belediye başkanı olmasının büyük bir önemi yok. Burada önemli olan seçilen insanın seçildiği yerel mekanizmayı demokratik bir şekilde temsil etmesidir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber