Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:23 Vezirköprü’de gece yarısı kırmızı karınca operasyonu: Zararlı böcekleri yiy...22:23 Manisa’nın minik karatecileri milli takım yolunda22:21 Sakarya’da dehşete düşüren olay22:21 Bocce İl Birinciliği müsabakalarında gelenek bozulmadı22:20 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe - Olympiakos maçını trib...22:19 İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik22:19 TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Dünya barışının kalbi Ortadoğu’dur"22:18 UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç devam ediyor...22:15 Bakan Koca: "Tokat’ta meydana gelen depremde 1 kişi etkilenmiştir"22:13 U dönüşü yapan otomobile çarpan motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi22:02 Depreme yakalanan vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor22:00 Ağrı’da çocukları dövdüğü iddia edilen imam gözaltına alındı22:00 AFAD: "Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 21.45’te 4 büyüklüğünde bir artçı...21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek
Yerel 23 Nisan 2020 - 10:23 Yorum: 0

Başkan Seçer, ilçe belediye başkanlarıyla video konferansla görüştü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanlarıyla video konferans yöntemiyle görüşerek, korona virüs sürecinde yapılan...

Başkan Seçer, ilçe belediye başkanlarıyla video konferansla görüştü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanlarıyla video konferans yöntemiyle görüşerek, korona virüs sürecinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Seçer, su faturalarının ve kira bedellerinin 3 ay süreyle ertelenmesi için meclis kararı gerektiğini belirterek, temmuz ayında konuyu gündeme getireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, korona virüs salgınıyla mücadele çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ilçe belediye başkanlarıyla video konferans yöntemiyle görüştü. Video konferansa, Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Toroslar, Tarsus, Mut, Silifke, Aydıncık, Erdemli, Mut, Bozyazı belediye başkanları ile mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri katıldı.

"Zor bir süreç yaşıyoruz"

Başkan Seçer, belediye başkanlarıyla görüşmesinde, "Sıkıntılı, zor bir süreç yaşıyoruz. Halkın içinde olduğu tablo hepimizi etkiliyor. İnsanlar sokağa çıkamayınca ekonomik ve psikolojik sorunlar başladı. Bu durumda da insanların ilk ulaştıkları bizler oluyoruz. Taleplerin yüzde 90'ı Mersin Büyükşehir Belediyesine geliyor. Yükümüzün ağır olduğunu takdir edersiniz. Asıl sorunlar bundan sonra başlayacak. Kafamızı kuma gömemeyiz. Bunlar realite. İnsanlar işsiz, aşsız kaldı. Yarın "Hadi sokağa çıkın, hastalık bitti" dediğimizde de bu sorunlar devam edecek. Dünyanın gerçeği bu, sadece Mersin'in değil. Bu ay gelirlerimizde en az yüzde 30 düşüş bekliyoruz. Bütçede olmayan harcamalar yapmak durumundayız. Gelecek günlerin daha zor olacağını, yükü yine Büyükşehir Belediyesinin çekeceğini düşünerek hareket ediyoruz" dedi.

"Meclisi olağanüstü toplamaya şu an gerek yok"

İlçe belediye başkanlarından, Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplanmasıyla ilgili görüşlerini alan Seçer, "Bu süreçte toplantı yapılmamasından yanayım. Hem hijyen hem de topluma örnek olmak açısından. İdari kararlarımızı etkileyecek bir durum yoksa toplantı yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Bizim de meclisi olağanüstü toplamak için gerekçemiz yok" diye konuştu.

Su faturaları ve kiralar konusu, Temmuz meclisinde görüşülecek

Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk olağan toplantısının ilgili genelgelere göre temmuz ayında yapılacağını kaydeden Seçer, o toplantıda su bedelleri ve Büyükşehir Belediye mülklerindeki kira tahsilatlarıyla ilgili kararların görüşüleceğini ifade etti. Seçer, "Su faturalarının 3 ay ertelenmesi ve belediyeye ait mülklerin kiracılarının kiralarının 3 ay ertelenmesi için meclis kararına ihtiyaç var. Temmuz meclisinde geriye dönük karar alabiliriz diye düşünüyorum. Bir diğer konu, su abonelikleri katkı payıyla ilgili. Katılım payı oranının indirilmesi teklifini getireceğiz. O karar da geriye dönük olacak. Eski oranlardan abone olanlara rücu ettirilecek" ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, ilçe belediye başkanlarıyla video konferansla görüştü

Başkan Seçer, ilçe belediye başkanlarıyla video konferansla görüştü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber