Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Ekim 2016 - 17:38 Yorum: 0

Başkan Sekmen Cumhuriyet Caddesi esnafıyla bir araya geldi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Caddesi esnafıyla bir araya geldi.

Başkan Sekmen Cumhuriyet Caddesi esnafıyla bir araya geldi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Caddesi esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sorun ve isteklerini tek tek dinleyen Başkan Sekmen, ziyarette kurumun yaptığı çalışmaları da anlattı.

Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, şöyle dedi: "Bakınız Erzurum'u yeniden inşa ve ihya ediyoruz. Bu bölgeye en yakın yer, hepinizin malumu, Mumcu eskiden iyi değildi. Kalenin arka tarafı tamamen perişan bir vaziyetteydi. Bir de buralarda geçmişte on sekiz uygulamaları yapılmıştı. Vatandaşlarımızın yerlerinde bina kendinin gözüküyor, altındaki arsa da ise başkasının adı gözüküyordu. Biz göreve geldiğimiz günden beri kentle ilgili her şeyi derleyip, düzenliyoruz. "Bunları derleyip, toparlayalım" dediğimiz zaman önümüze çok farklı şeyler çıkıyor. Bir de bu alanlarda tarihi mekânlar var. Tarihi mekânların etrafındaki yapılaşma bazı yerlerde bir katı, bazı yerlerde iki katı, bazı yerlerde de üç katı geçemiyor. Dönüşüm yapma imkânına da sahip değilsiniz. Sokaklar ve caddeler çok dar bırakılmış. Bunları peyderpey ele alıp, bunların üzerine çalışmalar yürütüyoruz. "Buraları nasıl derleyip, toparlayabiliriz?" diye çalışıyoruz. Bazı yerlerde Büyükşehir Belediyesi olarak bizler devreye giriyoruz. İşte Kale Çevresi 1. etabın planlarını yaptık, koruma amaçlı planlarını yaptık. Anıtlar Kurulu'nda onlar tasdik edildi, sonra da buna göre kamulaştırma yaptık. Tarihi eserleri restore ediyoruz. Şuanda da peyzajını yapıyoruz. Bittiği zaman çok güzel olacak. 2. ve 3. etabın da çalışmalarını başlattık, kamulaştırma devam ediyor."

"Büyükşehir şehrin her bir yerinde çalışıyor"

Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi'nin kentin her bir yerinde çalıştığını ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Taşmağazalar'ın diğer tarafının da projeleri hazır hale geldi, bir katlı, iki katlı, üç katlı çok güzel konaklar olacak. Yani Kevelciler ile Taşmağazalar arasında çok güzel konaklar, çok güzel bir yapılaşma olacak. Hacı Cuma ve Hacı Cuma'dan Mahallebaşı'na kadar Veyisefendi ve Tosya'yı içine alan bir başka çalışma daha yapıyoruz. Zaten şuanda hem bir müteahhit hem de belediye olarak kat karşılığı yıkılmakta olan Eski Belediye Evleri'ni devraldık. Şuanda yapılıyor. Müteahhit yapıyor ama işi biz düzenledik, bizim kontrolümüzde iş yapılıyor. Gölbaşı'nda da bir dönüşüm yapıyoruz. Cumhuriyet Lisesi'nin karşısındaki, dokunsan yıkılacak durumda olan, İmar İskan Blokları denen yerlerin yıkımını yapıyoruz. Şimdi orada cami inşaatı başladı. Çırçır'ın üst tarafında da bir dönüşüme başlayacağız. Çırçır'ın aşağısında da düzenlemelerimiz devam ediyor. Düzenlemeleri yapıp, yolları genişleteceğiz. Yine Murat Paşa Camii, Vani Efendi Camii ve Çırçır Camii çevresinde de peyderpey güzel çalışmalar olacak."

Başkan Sekmen Cumhuriyet Caddesi esnafıyla bir araya geldi

Başkan Sekmen Cumhuriyet Caddesi esnafıyla bir araya geldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber