Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 26 Temmuz 2017 - 14:58 Yorum: 0

Başkan Sesli: "Rüzgar nedeniyle bazı bölgeler kontrolden çıktı"

İzmir'in Bayındır ilçesinde, dün 16.00 sıralarında ormanlık alanda başlayan ve 100 hektarlık alanda etkili olan yangının kısmen kontrol altına alındığı...

Başkan Sesli: 'Rüzgar nedeniyle bazı bölgeler kontrolden çıktı'

İzmir'in Bayındır ilçesinde, dün 16.00 sıralarında ormanlık alanda başlayan ve 100 hektarlık alanda etkili olan yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtilirken, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ise yangının 200 hektarlık alanı etkilediğini belirterek, "Rüzgar artmaya başladı ve bazı bölgeler de kontrolden çıktı. Gece vakti müdahaleye ara verileceği için yangın kontrolden çıkabilir" dedi.

Korkutan yangın, dün saat 16.00 sıralarında İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Lütuflar Mahallesi Ovacık mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın sürekli yön değiştirmesiyle büyüyen yangın itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. İzmir Orman Müdürlüğüne bağlı 35 arazöz, 15 su tankı, 8 dozer ve çevre belediyelerden gelen su tanklarının da yangına müdahalesi devam ediyor. Yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olduğu belirtilen yangını kontrol altına almak için Aydın, Muğla ve Manisa'dan gelen itfaiye ekipleri destek veriyor. Edinilen bilgiye göre, yangın kısmen kontrol altına alındı ve yayılması durduruldu. Ekipler yoğun çalışmalarını sürdürürken, soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangın söndürüldükten sonra hasar tespit çalışmalarının yapılacağı belirtildi. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ise rüzgar nedeniyle bazı bölgelerin kontrolden çıktığını ifade etti.

"Gece vakti yangın kontrolden çıkabilir"

Yangının yaklaşık 200 hektarlık alanda devam ettiğini belirten Başkan Sesli, "Yangın henüz kontrol altına alınmış değil. Rüzgar artmaya başladı ve bazı bölgeler de kontrolden çıktı. Gündüz kontrol altına alınırsa çok iyi olacak. Gece vakti müdahaleye ara verileceği için yangın kontrolden çıkabilir. Kontrol altına alınamayan bölgeler, vadi içinde kalan ve ekiplerin ulaşamadığı bölgeler. Şu anda çok yoğun çalışma yapılıyor. Sadece Bayındır'ın değil, İzmir'in de canı yanıyor. Çocuklarımıza bırakacağımız mirasımız kalmamaya başladı. Çok üzgünüz, ciğerimiz yanıyor. Rüzgar nedeniyle yangın ilerliyor. Söndürülen ama duman tüten yerlerde alevler yükselmeye başladı" diye konuştu.

"Köyümüz tehlike altına girme noktasında"

Lütuflar Mahalle Muhtarı İsa Gavacık, "Köyümüz tehlike altına girme noktasında. Akşam olmadan yangının söndürülmesi gerekiyor" derken, vatandaşlar ise "Yangının önüne geçemedik. Vatandaşlar olarak ihbar ettik ama elimizden bir şey gelmedi. Kendi imkanlarımızla müdahale edemedik. Seyretmek zorunda kaldık. Ciğerlerimiz yanıyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Sesli: "Rüzgar nedeniyle bazı bölgeler kontrolden çıktı"

Başkan Sesli: "Rüzgar nedeniyle bazı bölgeler kontrolden çıktı"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber