Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mayıs 2016 - 13:13 Yorum: 0

Başkan Şirin Hayvan Barınağı Eleştirilerine Cevap Verdi

Turgutlu Belediyesi hayvan barınağı ile ilgili sosyal medya ve bazı yayın organları tarafından yapılan eleştirileri hayvan barınağında değerlendiren...

Başkan Şirin Hayvan Barınağı Eleştirilerine Cevap Verdi

Turgutlu Belediyesi hayvan barınağı ile ilgili sosyal medya ve bazı yayın organları tarafından yapılan eleştirileri hayvan barınağında değerlendiren Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, kendilerinin iyi niyetlerinin suistimal edildiğini ifade etti. "Kim bir canlıya kıyabilir? Biz kıyamayız" diyen Başkan Şirin barınakta tedavi edilen hayvanların doğal ortamlarına salındığını belirtti.

Barınak konusunda ellerinden geleni yaptıklarını, hayvan sever dernekleri ile dirsek temasında bulunduklarını ve her konuda yardımcı olmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Şirin, "Gösterildiği gibi biz burada barınaktaki köpekleri hasta yada uyuz etmiyoruz, onlara zarar vermiyoruz. Allah'ın yarattığı bir cana kim kıyabilir. Barınağın temel amacı hasta, uyuz ve yardıma muhtaç hayvanları toplayıp tedavi etmek daha sonra da doğal yaşam alanlarına bırakmaktır. Burada uyuz hastalığına yakalandılar gibi ibareler kullanılmış, biz hayvanları uyuzdan kurtarmak için barınağa alıyoruz, neden burada uyuz etmeye çalışalım" dedi.

Ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade eden Şirin, büyükşehirin kapsamlı bir barınak projesi olduğunu ve yer tahsisi konusunda sona yaklaştıklarını da dile getirdi.

Hayvan barınağı ile ilgili sosyal medya üzerinden yanlış bir algı oluşturulmak istendiğini vurgulayan Başkan Şirin, "Burada uyuz tedavisi gören bir canın fotoğrafını çekip, sanki biz uyuz etmişiz gibi lanse edilmesi hoş değil. Biz tedavilerini yapıyoruz, bizim dönemimizde barınağa ekstra özen gösterildi. Hatta hayvanların tedavi olabilmesi için özel araç bile tahsis edip, tedavi amaçlı olarak ilçe dışına bile sevk ediyoruz ancak yapılmak istenen eleştiri değil, haksız bir algı oluşturmak. Kim Allah'ın yarattığı bir canlıya kıyabilir, biz kıyamayız" şeklinde konuştu.

Tedavi ihtiyacı olan hayvanları barınakta muhafaza ettiklerini ve iyileştirmenin ardından yaşam alanlarına bırakıldığını ifade eden Başkan Şirin, "Barınakların temel amacı hasta yada bakım ihtiyacı olan hayvanları tedavi etmektir. Buraya gelip sadece 2 tane hastalıklı canı alıp, fotoğrafını yada görüntüsünü sosyal medyaya koyduğunuzda sanki burada sadece hayvanların içeride hasta ediliyor gibi algı oluşuyor gibi bir durum ortaya çıkıyor. Sanki burada o hale getirilmişler gibi bir ortam oluşturuluyor,bu haksız bir algı çalışma. Buranın bulunma amacı onları tedavi etmek, sağlıklarını kavuşmalarını sağlamaktır. Tabi ki biz Turgutlu Belediyesi olarak daha iyi ve daha şartlar altında hizmet verilmesi için çaba ve gayret içerisindeyiz. Bunun içinde yer arayışlarımız devam ediyor. Süreç tamamlandıktan sonra olması gerek bir tesis hayata geçecek. Mevcut durumda da elimizdeki şartların en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Burayı hayvanseverlerimiz ve okullar gelip ziyaret ediyorlar. Burada sizinde gördüğünüz gibi olumsuz bir durum olsa hayvanların huysuzluğu ve huzursuzluğu belli olur. Turgutlu Belediyesi olarak bu konuda kesinlikle bize ne talep geldiyse elimizdeki şartları ve imkanları sonuna kadar zorlayıp yardıma koştuğumuzun bilinmesini istiyorum. Talep geldiği anda araç tahsislerinden tedavisine kadar olan süreçte bakımlarından yiyeceklerine kadar olan her zaman zarfında biz ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Sonuçta bu canlarda bizim canımız, onlarda burada yaşayan canlılar, biz bunun bilinci ve sorumluluğu üzerimizde taşıyoruz. Bu durumdan kimsenin şüphesi olmasın ama bu konunun da çok farklı amaçlarla ve farklı boyutlarda ele alınması bize yapılan bir haksızlıktır. Sadece hasta olan bir tane canın fotoğrafını çekip, sanki burada bu hale getirilmiş gibi servis edilmesini hakka ve hakkaniyete uygun olmadığını düşünüyorum. Bu konuda tüm hayvan sever dostlarım müsterih olsunlar, barınak konusunda ne gerekiyorsa Turgutlu Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bugün de yarın da onların yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Şirin Hayvan Barınağı Eleştirilerine Cevap Verdi

Başkan Şirin Hayvan Barınağı Eleştirilerine Cevap Verdi

Başkan Şirin Hayvan Barınağı Eleştirilerine Cevap Verdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber