Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 18 Ekim 2017 - 17:08 Yorum: 0

Başkan Sözlü: “İstifaya zorlanan belediye başkanlarının FETÖ ya da herhangi bir uygunsuzlukla işi var ise hukuk var, adalet var”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "İstifaya zorlanan belediye başkanlarının FETÖ terör örgütü ile ya da herhangi bir uygunsuzlukla...

Başkan Sözlü: “İstifaya zorlanan belediye başkanlarının FETÖ ya da herhangi bir uygunsuzlukla işi var ise hukuk var, adalet var”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "İstifaya zorlanan belediye başkanlarının FETÖ terör örgütü ile ya da herhangi bir uygunsuzlukla işi var ise hukuk var, adalet var" dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü, Muhtarlar Günü dolayısıyla yapılan toplantıda seçilmiş belediye başkanlarının istifa ettirilmesine dair değerlendirmelerde bulundu. Sözlü, "Bakın Türkiye'nin en büyük şehirlerinde belediye başkanları istifaya zorlanıyor. İstanbul gitti, Ankara, Bursa, Balıkesir konuşuluyor. Biz şuan toplantıyı yaparken Niğde Belediye Başkanı da istifa etti. İstifaya zorlanan belediye başkanlarının FETÖ terör örgütü ile ya da herhangi bir uygunsuzlukla işi var ise hukuk var, adalet var" şeklinde konuştu.

Başkan Hüseyin Sözlü, halkın onayına sunularak seçilen belediye başkanlarının görevden el çektirilmesi, istifaya zorlanmasının hukuka aykırı ve kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin üçte ikisi kayyumla idare ediliyor. Bunları belediye başkanlarını savunmak için değil Türk milletinin geleceğini inşa edecek olan çocuklarımızın demokratik hukuk zemininde yetişmesi gerektiğine olan inancım dolayısıyla söylüyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber