Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Eylül 2016 - 10:08 Yorum: 0

Başkan Sözlü MS hastaları için sinema filminde oynadı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Multipl Skleroz (MS) hastalığıyla ilgili toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla çekilen bir...

Başkan Sözlü MS hastaları için sinema filminde oynadı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Multipl Skleroz (MS) hastalığıyla ilgili toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla çekilen bir sinema filminde rol aldı. Genetik ve çevresel etkenlerin birleşimiyle genç erişkinlerde ortaya çıkan nörolojik hastalık MS'i trajikomik yaklaşımla beyaz perdeye yansıtacakolan filmbu yönüyle Saftirikler adını aldı. Futbol dünyasından bir çok ünlünün de oyunculuk desteği verdiği film 23 Eylül'de gösterime girecek.

MS için komedi dili

Adana'da yaşayan 4 arkadaşın kısa yoldan para kazanmak için verdiği uğraşı ve bu süreçte aynı mahalledeki MS hastası Murat'ın tedavisi için ortaya koydukları hazine bulma mücadelesini trajikomik olaylarla sinemaya taşıyan filmin yapımcılığını Dali Yapım üstlendi. Ali Erşen'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Metin Zakoğlu, Selahattin Taşdöğen, Tuncay Bayazit, Mehmet Kurt, Deniz Oral, Nevin Taşdöğen ve Selçuk Aydın başlıca rolleri oynadı.

Adana ve İstanbul'da çekildi

Çekimleri Adana ve İstanbul'da gerçekleştirilen filmde konuk oyuncu olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de rol aldı. Başkan Sözlü'nün yanı sıra Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Turgay Kıran, Türk futbol dünyasının ünlüleri Erman Toroğlu, Cem Pamiroğlu, Yılmaz Vural, Ali Gültiken, Kaya Çilingiroüğlu, Oktay Derelioğlu, Hasan Şaş da bu yapıma oyunculuklarıyla katkı sağladı.

Böyle bir filme katkıda bulunmak güzel

MS hastalığı konusunda toplumda farkındalığı arttırmak amacıyla kamera karşısına geçen Başkan Hüseyin Sözlü, "Çoğunlukla 20-40 yaş arası erişkinlerde beyin ve omurilikte tahribat yaratan ve bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen MS hastalığını anlatmak için sinemanın seçilmesi çok anlamlı. Ben de sosyal sorumluluk bilinciyle böyle bir filmde rol aldığım için mutluyum" dedi.

Başkan Sözlü, 23 Eylül'den itibaren gösterime girecek ve gelirinin bir bölümü MS Derneği'ne bağışlanacak filmi tüm hemşehrilerinin izlemesini tavsiye etti.

Başkan Sözlü MS hastaları için sinema filminde oynadı

Başkan Sözlü MS hastaları için sinema filminde oynadı

Başkan Sözlü MS hastaları için sinema filminde oynadı

Başkan Sözlü MS hastaları için sinema filminde oynadı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber