Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 12:08 Yorum: 0

Başkan Sözlü: “Sporu önemsiyoruz, sporcunun destekçisiyiz”

Daha önce Adana Büyükşehir Belediyespor forması altında güreşen ve Batman Petrol Spor formasıyla dünya şampiyonu olan işitme engelli güreşçi Sinan...

Başkan Sözlü: “Sporu önemsiyoruz, sporcunun destekçisiyiz”

Daha önce Adana Büyükşehir Belediyespor forması altında güreşen ve Batman Petrol Spor formasıyla dünya şampiyonu olan işitme engelli güreşçi Sinan Sadak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. Başkan Sözlü, sporcuyu kutladı ve ödüllendirdi.

Tahran'da gerçekleştirilen Dünya Büyükler İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, Türk Bayrağı'nı göndere çektiren Sinan Sadak'ın başarısıyla gurur duyduklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kendisini makamında ziyarete gelen sporcuyu ödüllendirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin spora ve sporcuya önem verdiğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, Adana'da çocukların ve gençlerin spora yönlendirilmesi, uluslararası başarılara imza atabilecek kapasitede sporcular yetişmesine olanak tanınması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirtti. Başkan Sözlü, "Bir ülkede geniş kitlelerin sporla buluşması çok önemli. Çocukların ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimi, sosyalleşmeleri, yanı sıra yeteneği olanların üst seviyede spor eğitimiyle Türkiye'yi bu konuda uluslararası arenada başarıyla temsil etmesi için spor eğitiminin yaygınlaşması gerek. Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı eliyle, kentte spor yapan insan sayısını artırmayı, böylece toplum sağlığına ve Türk sporuna katkı koymayı önemli hedeflerimizden biri olarak belirledik. Futbol okullarımız, yüzme kurslarımız, ata sporu güreşin üst seviyede temsil edildiği turnuvalar ile farklı sporlarda faaliyet gösteren kulüp ve kişileri desteklemeye yönelik hizmetlerimiz sürüyor" dedi.

Sinan Sadak'ın başarısı ve ziyaretiyle ilgili de görüşlerini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Daha önce Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde spor yaparak bizi temsil etmiş olan engelli bir sporcumuzun elde ettiği büyük başarı bizleri çok mutlu etti. Adana'da engelli vatandaşlarımızın daha rahat ve kolay yaşaması için belediye olarak büyük çaba içindeyiz. Onların spor yapması ise bizim amacımıza ulaşmamızda çok büyük rol oynuyor. Hele böyle bir uluslararası başarının verdiği keyfin tarifi yok. Kendisine ve birlikte çalıştığı teknik heyete bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Sözlü: “Sporu önemsiyoruz, sporcunun destekçisiyiz”

Başkan Sözlü: “Sporu önemsiyoruz, sporcunun destekçisiyiz”

Başkan Sözlü: “Sporu önemsiyoruz, sporcunun destekçisiyiz”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber