Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 13:13 Yorum: 0

Başkan Sözlü’den Hollanda’ya 15 Temmuz mesajı

Hollanda'da 2015 yılında 3 buçuk milyon nüfuslu Güney Hollanda Eyaleti'nde Yeşiller Partisi'nden milletvekili seçilen Türk asıllı Huri Şahin, Adana Büyükşehir...

Başkan Sözlü’den Hollanda’ya 15 Temmuz mesajı

Hollanda'da 2015 yılında 3 buçuk milyon nüfuslu Güney Hollanda Eyaleti'nde Yeşiller Partisi'nden milletvekili seçilen Türk asıllı Huri Şahin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Başkan Sözlü, Huri Şahin'e, 15 Temmuz darbe girişiminin Avrupa'ya daha iyi anlatılabilmesi için Türkiye Belediyeler Birliği'nin hazırladığı deklarasyonu takdim etti. Başkan Sözlü, Avrupa'nın, FETÖ-PDY terör örgütüyle ilgili tereddüte düşmesine gerek olmadığını, Türk halkının, 4 siyasi partinin ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda net olduğunu açıkladı. Başkan Sözlü, "Hollanda'da, 15 Temmuz'da Türk Milleti'nin neler yasağını bütün şeffaflığıyla anlatan bu yazıyı cesurca duyuracağınıza, gurbetçilerimize bildireceğinize inanıyorum" diye konuştu.

Türk halkı demokrasiye sahip çıktı

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, Türk halkının direniş ve karşı koyuşla demokrasiye sahip çıktığını belirten Hüseyin Sözlü, "Bu karşı koyuş; Türk halkının demokrasiye ve hukuka olan bağlılığının, onu yükseltme noktasındaki arzusunun sombolüdür. O açıdan kimse Türkiye'yi sorgulamasın. Bundan dolayı kimse Türkiye'yi zan altında bırakmasın. Avrupa ülkelerinde bu konuda biraz bilgi eksiği var. Demokrasi ve insan hakları gibi değerlerin yükseltildiği AB'de, terör örgütüyle ilgili çekimser, tereddütlü hal bizi üzmüştür. Bu konuda Türkiye tek ses, hemfikirdir" dedi.

Türkiye'de demokrasi güçlensin

Huri Şahin de darbe girişiminin ardından Türkiye'de demokrasinin daha sağlamlaşmasını temenni ettiğini ve Türkiye'nin gücünü artırmasını arzuladığını kaydetti. Şahin, şunları söyledi: "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, halkla iç içe çalıştığınız için sizin de bu konuda büyük sorumluluğunuz var."

Ziyarette ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda arasında şu anda yürütülen süs bitkileri yetiştiriciliği projesine değinildi ve başka alanlarda da işbirliği yapılmasına dair ortak arzu dile getirildi.

Başkan Sözlü’den Hollanda’ya 15 Temmuz mesajı

Başkan Sözlü’den Hollanda’ya 15 Temmuz mesajı

Başkan Sözlü’den Hollanda’ya 15 Temmuz mesajı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber