Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Ekim 2016 - 15:23 Yorum: 0

Başkan Tahmazoğlu resterasyon çalışmasını inceledi

Tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması konusunda önemli çalışmalara imza atan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şıh Cami etrafında yapılan...

Başkan Tahmazoğlu resterasyon çalışmasını inceledi

Tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması konusunda önemli çalışmalara imza atan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şıh Cami etrafında yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi.

Gaziantep tarihinin gelecek nesillere aktarılması adına önemli projelere imza atan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha önce yaptığı çalışmalardan dolayı Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü ve 2013 yılında da Süreklilik Ödülüne layık görülmüştü. Kısa bir süre önce çekül vakfı üyelerini ağırlayarak Şahinbey İlçesi'nde yapılan restorasyon çalışmalarını tanıtan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, üyeler tarafından da takdirle karşılanmıştı.

Yeni bir meydan olacak

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan meydan çalışmasının kendisini heyecanlandırdığını belirterek, "Meydanlar şehirlerin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Bizim de Gaziantep olarak meydanlar konusunda biraz sıkıntılarımız var. Özellikle tarihi eserlerimizin bulunduğu bölgelerimizdeki meydanlar tarihin yaşanması açısından çok daha büyük önem arz ediyor. Biz daha öncede Şehreküstü semtimizde Şıh Camimizin kıble tarafında park ve meydan çalışması yapmıştık. Şimdi ise camimizin güney ve kuzey tarafında meydan oluşturmak adına 50 den fazla binanın yıkımını gerçekleştirdik. Hamamın karşısına tekabül eden bölgede tescilli bir yapımız vardı. Şimdi onu yeniden restore ediyoruz. Yapılan çalışmalar sonrasında onu da bölgemize kazandırmış olacağız. Camimizin karşısında oluşturacağımız meydanın içerisinde tarihi çınar ağaçları ve su unsurları olacak. İnsanlar buraya gelerek rahatça oturabilecek. Ankara'da Hacı Bayram Cami ve İstanbul'daki Eyüp Sultan Caminin avlusuna benzer bir yapı inşa ediyoruz. İnsanların özellikle sabah namazını eda ettikten sonra çay ve simit eşliğinde kahvaltı yapabileceği,çorba içebileceği bir meydan inşa etmeyi planlıyoruz. Şu anda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah Şubat ayında buraların çalışmalarını tamamlayarak hizmete açmış olacağız. Böylelikle burası hem manevi iklimimizin yaşaması bakımından hem de yerli ve yabancı turistlere Gaziantep'i tanıtabilmek adına çok güzel bir mekan olacak" diye konuştu.

Başkan Tahmazoğlu resterasyon çalışmasını inceledi

Başkan Tahmazoğlu resterasyon çalışmasını inceledi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber