Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 17:28 Yorum: 0

Başkan Togar’dan Tüm Öğrencilere Kitap

Tekkeköy Kaymakamlığı, Tekkeköy Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğinde yürütülen "1 Kitap 1 Hayat projesi"...

Başkan Togar’dan Tüm Öğrencilere Kitap

Tekkeköy Kaymakamlığı, Tekkeköy Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğinde yürütülen "1 Kitap 1 Hayat projesi" kapsamında Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar her öğrencinin kendine ait bir kitabı olsun düşüncesiyle tüm öğrencilere kitap hediye etti.

Tekkeköy'de şubat ayında İlçe Halk Kütüphanesi ile ortaklaşa başlatılan "1 Kitap 1 Hayat projesi" kapsamında ilçedeki tüm öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanında her öğrencinin kendine ait bir kitabı olsun düşüncesiyle böyle bir çalışma başlattıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar "Her insanın, her öğrencinin hayatını değiştiren bir kitap olmuştur. Öncelikle öğrencilere ders dışında kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, farklı kitaplar okuma imkanı sunmak için böyle bir projenin önemini çok iyi biliyoruz. Bizim hediye ettiğimiz kitaplar sayesinde öğrencilerin kendilerine ait kitapları olacak ve bu kitapları arkadaşları ile değiştirerek, herkes birden çok ve farklı kitap okuma fırsatına kavuşacak. Okunan her yeni kitap öğrencilere yeni şeyler öğretecek, ufuklarını genişletecek ve hayatlarında yeni bir görüş açısı oluşturmalarını sağlayacaktır. Her aile çocuğuna kitap alabilecek maddi duruma sahip olamayabilir. Gerçekten kitap fiyatları biraz pahalı. Bir öğrenci ayda iki üç kitap okumak istese aile bütçesini sarsabilir" dedi.

"EĞİTİM HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZDİR"

Başkan Togar şöyle devam etti: "Eğitim her zaman önceliğimizdir dedik ve eğitim ve eğitim kurumları için gerekli olan tüm ihtiyaçları elimizden geldiğince gidermeye çalıştık. Okulların bahçe düzeni, peyzajı, boyası, tadilatıyla öğrencilere kırtasiye ve diğer yardımları yaptı. Her öğrencimize tek tek ulaşma fırsatını çok iyi bir şekilde değerlendirdik. "1 Kitap 1Hayat projemizde" İlçe Halk Kütüphanemizin de yer alması kütüphanedeki kitapların okullara öğrencilerin ayağına taşınmasını sağladı. Her gidilen okulda İlçe Halk Kütüphanesi'ndeki görevliler öğrencilere ödünç kitap verip, üye kaydı yaptılar. İsteyen öğrenci kütüphaneye giderek okumak istediği ve alamadığı kitapları buradan ödünç alabilecek. Böylelikle isteyen istediği kitaba ücretsiz ulaşmış olacak. Yarının belediye başkanı, bakanı, ülke yöneticisi belki bizim bu okullarımızdan yetişecek. Onların gözlerindeki ışıltı dünyalara değer. Meleklerimize eğitim için ne yapsak ne versek az bile."

KÜTÜPHANEDEKİ KİTAPLAR ÖĞRENCİLERİN AYAĞINA TAŞINIYOR

Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Cengiz Korkmaz "Kütüphanemizi tanıtmak ve öğrencileri kütüphanemize yönlendirmek konusunda "1 Kitap 1 Hayat Projemiz" çok büyük bir basamak oldu. İlçedeki her öğrenciye ulaşarak kütüphanemizden ücretsiz ödünç kitap alabileceklerini ifade ettik. Birçok öğrencimize ödünç kitap vererek, öğrencimizi de bu proje sayesinde üye yaptık. Her geçen gün kütüphanemize gelen öğrenci sayısı katlanarak arttı. Gezdiğimiz okullarda ödünç verdiğimiz kitapları okuyan öğrencilerimiz kütüphanemize gelerek yenileri ile değiştiriyorlar. İlçemiz ödünç kitap verme konusunda diğer ilçeler arasında ön sıralarda yer alıyor. Bu projenin yürütülmesi konusundaki hassasiyetinden dolayı Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'a teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.

Başkan Togar’dan Tüm Öğrencilere Kitap

Başkan Togar’dan Tüm Öğrencilere Kitap

Başkan Togar’dan Tüm Öğrencilere Kitap

Başkan Togar’dan Tüm Öğrencilere Kitap

Başkan Togar’dan Tüm Öğrencilere Kitap

Başkan Togar’dan Tüm Öğrencilere Kitap

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber